Pojeo konkurenciju, bukvalno! (VIDEO)

Čistka na vrhu najmoćnijih mobilnih platformi, čak je i A12 Bionic morao da se skloni novom procesoru.

Pojeo konkurenciju, bukvalno! (VIDEO) Foto: MONDO portal / AnTuTu

I dok sve više kompanija ustaje protiv Qualcomm-a, u nadi da će promijeniti način na koji najpoznatiji proizvođač čipova posluje, Qualcomm odnosi još jednu pobjedu u smartfon svijetu.

AnTuTu Labs je testirao Qualcomm Snapdragon 855 čipset i predstavio rezultate testova, koji pokazuju da je “pojeo“ konkurenciju - nikad razlika nije bila ovako očigledna između Qualcomm čipseta i konkurenata.

Prvi telefoni, koji će koristiti Snapdragon 855 su Nokia 9 (sa pet Zeiss kamera pozadi), Galaxy S10, LG G8 i Xperia XZ4, koji će se svi pojaviti do kraja februara.

MONDO MobIT

Snapdragon 855 je ostvario značajno bolje rezultate od svih Android konkurenata - Snapdragon 845 i Kirin 980 čipsetova - ali i u odnosu na Apple A12 Bionic čipset - Snapdragon 855 osvojio je preko 362.000 bodova, dok je A12 Bionic stao na nešto ispod 355.000.

Ono što je ohrabrujuće je podatak da je Snapdragon 855 testiran na jednom od uređaja, koji još nije objavljen i sa nezavršenim softverom, što znači da bodovni saldo može samo da poraste, ne previše, ali dovoljno da Snapdragon 855 postavi ljestvicu još više za sve čipsetove, koji će stići u toku godine.

Izvor: Qualcomm Snapdragon

Sve vijesti