Najviši kosovski zvaničnici pred sudom za zločine OVK

Autor:

Predsjednik Skupštine Kosova i lider stranke PDK Kadri Veselji već je dobio poziv Specijalnog suda za zločine OVK.

1
A- A A+
hašim tači, kosovo vojska Foto: Beta/AP Photo/Visar Kryeziu

Portal "Kossev" u svom izdanju na engleskom jeziku je objavio da je to za prištinske medije izjavio poslanik Inicijative za Kosovo Miljaim Zeka.

"Ne znam da li je Kadri Veselji primio poziv. Međutim, poziv iz Specijalnog suda stigao je u Prištinu" , rekao je Zeka, piše "Gazeta blic."

On je dodao da čak ni prvi čovjek zemlje Hašim Tači neće pobjeći od tog suda, prenosi "Sputnjik."

Zeka je čak rekao da je Tači pronašao advokate koji će ga braniti.

"Sud je ustanovljen isključivo za Hašima Tačija, ne za vas (novinare) i mene. Sa Srbijom može da sklopi 100 sporazuma, ali on neće pobjeći od Specijalnog suda", rekao je kosovski poslanik.

Zeka je naveo da su Tačija predstavnici Specijalnog suda ispitivali već dva ili tri puta.

Inače, bivši komandanti tzv. OVK, Sami Ljuštaku i Rustem Mustafa, sutra će otputovati u Hag, gdje će biti saslušani u Specijalnom sudu za ratne zločine "OVK".

Advokat Arijanit Koci potvrdio je za sajt prištinske "Koha" da će oni redovnom linijom otputovati u Hag.

"Sjutra ću zajedno sa svojim klijentima, Samijem Ljuštakom i Rustemom Mustafom otputovati u Hag. Odletjećemo redovnom linijom, a ne privatnom kako je ranije objavljeno", rekao je Koci.

Prištinski advokat Tom Gaši, čija kancelarija brani nekadašnjeg šefa glavnog štaba "OVK" Sulejmana Seljimija, izjavio je ranije za RTS da će u prvoj grupi, koja bi trebalo 14. januara da da izjave pred Specijalnim sudom, odnosno u kancelariji specijalnog tužioca, biti Rustem Mustafa, zvani Remi, i Sami Ljuštaku.

Sve vijesti