Ekipe otklanjanju posljedice vremenskih nepogoda

Autor:

Ekipe gradskih preduzeća Putevi i Čistoća nastavile su sa otklanjanjem posljedica vremenskih nepogoda koje su podogile Podgoricu i prigradska naselja.

1
A- A A+
snijeg Foto: Promo/PG Biro

  Ekipe gradskog preduzeća Putevi danas rade na uklanjanju snijega na lokacijama Orahovo – Korita (nastavak čišćenja), Cvilin – Bezjovo – Kržanja, Veruša – Groblje Milačića, Brskut – Kraljevac, Jablan – Duške, Seoštica, Komani – Crvena Paprat – Bijela, Šteke – Korneti, Fundina – Rašovići, put za Koće, Stanjevića Rupa, područje grada – čišćenje uz ivičnjake i sa trotoara.

čišćenje Foto: Promo/PG Biro

"Posipanje rizle i soli radi se na sljedećim lokacijama: Kučka Korita, Fundina – Zatrijebač, Hoti, Drume – Barlaj, Krševo. Nakon stabilizacije vremenskih prilika u Podgorici, prouzrokovnih sniježnim padavinama, radnici Čistoće pristupili su uklanjanju rizle na način što dva vozila – čistilice uklanjaju rizlu sa kolovoza u centralnom dijelu grada i preko Morače", navode iz PG Biroa.

čišćenje Foto: Promo/PG Biro

Pored toga neposredni izvršioci manuelno uklanjaju rizlu sa trotoarskih površina na kompletnoj teritoriji Glavnog grada.

"Opštini Tuzi i danas je data podrška na uklanjaju sniježnih nanosa, angažovanjem ICB masine, koja uklanja snijeg sa onih lokaliteta gdje prioritete utvrđuje Opština Tuzi. Od početka prvih snijeznih padavina, funkcija odvoza komunalnog otpada iz metalnih i podzemnih kontejnera na prostoru Glavnog grada, odvija se bez zastoja, na osnovu utvrđene tehničko-operativne dinamike", navode iz PG Biroa.

Sve vijesti