Održan pomen Oliveru Ivanoviću u Beogradu

Autor:

Lideru Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliveru Ivanoviću danas je na Novom groblju u Beogradu održan godišnji pomen.

0
A- A A+
groblje, oliver ivanović, godišnjica Foto: ATA Images/Antonio Ahel

Pomenu su prisustvovali članovi porodice, među kojima nije bila Oliverova supruga Milena, kao i potpredsednik vlade Srbije Rasim Ljajić, te opozicioni političari.

Brat ubijenog Olivera, Miroslav Ivanović, rekao je novinarima da se nada da će oni koji su počinili ubistvo i nalogodavci biti otkriveni.

"Možemo govoriti o nadi, koja postoji od prvog trenutka, da će se pronaći izvršioci i nalogodavci i da će cela priča biti razotkrivena, sve do onog poslednjeg koji je učestvovao u planiranju i izvršenju tog gnusnog dela", rekao je Miroslav Ivanović.

On je rekao da porodica to iščekuje neprestano, ali da nema rezultata ni posle godinu dana.
"Makar mi nismo o svemu tome informisani", dodao je Ivanović.

On je naveo da to zavisi od profesionalnosti ljudi koji taj posao treba da rade.

Na pitanje da li se ulaže dovoljno napora da počinioci i nalogodavci budu pronađeni, on je rekao da je to teško proceniti.

"Ako ga procenjujem kroz proteklo vreme, ne vidim da se ulaže dovoljno", rekao je Ivanović.

Na skupu su među opozicionarima bili Dragan Đilas, Zoran Lutovac, Borko Stefanović, Boris Tadić, kao i narodni poslanici Đorđe Vukadinović i Slaviša Ristić.

Udovica Olivera Ivanovića, Milena, obišla je grob ubijenog supruga zajedno sa sinom, par sati pre nego što je počeo pomen kome nije prisustvovala.

"Nedopustivo je tako kritikovati Milenu Ivanović"

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine ispred sedišta GI SDP u Kosovskoj Mitrovici, a ogovorni za to ubistvo još nisu otkriveni.

Sve vijesti