Djevojčica posle tri mjeseca pobjegla otmičaru!

Autor:

Trinaestogodišnjakinja, oteta posle ubistva roditelja u oktobru, uspjela je da pobjegne kidnaperu!

0
A- A A+

Američka tinejdžerka Džejmi Klos (13), koja je prije tri mjeseca kidnapovana pošto su joj ubijeni roditelji u Viskonsinu, pobjegla je od svog otmičara.

Tomas Peterson (21) je uhapšen i optužen za otmicu i dvostruko ubistvo, prenosi Rojters.

Šerif okruga Baron Kris Ficdžerald rekao je na konferenciji za medije da je djevojčica u četvrtak uspjela da pobjegne iz kuće u mjestu Gordon, stotinak kilometara od rodnog Barona.

Ona je prišla nepoznatoj ženi na ulici koja je šetala psa. Žena ju je odvela kod prvog komšije odakle su pozvali policiju. Njih dvoje su odmah prepoznali djevojčicu pošto je njen nestanak izazvao veliku medijsku pažnju, pošto su za njom danima tragali policajci i 1.500 volontera, skoro polovina Barona.

Za manje od 15 minuta Peterson se našao u zatvoru pošto je policija pronašla njegovo vozilo na osnovu opisa koji je dala djevojčica.

Prema podacima nadležnih, Peterson nema kriminalni dosije u Viskonsinu.

Djevojčica je noć provela u bolnici na posmatranju, a razgovarala je i sa istražiteljima. Ficdžerald je rekao da istražitelji vjeruju da djevojčica prije otmice nije imala kontakt sa Petersonom i da za sada nije poznato da li ju je on kasnije zlostavljao.

Izvor: YouTube/ABCNews

Sve vijesti