"Sergej Skripalj je vjerovatno mrtav"

Autor:

Viktorija Skripalj, nećaka dvostrukog agenta Sergeja Skripalja koji je prošle godine otrovan u Britaniji a za šta je London optužio Moskvu, tvrdi da je on "vjerovatno mrtav".

0
A- A A+
London Foto: MONDO/Marko Čavić ilustracija

"Julija (Sergejeva ćerka) nije zvala nijednog člana porodice. Sergej Viktorovič Skripalj je vjerovatno mrtav. Kao prvo, nije kontaktirao svoju majku, a kao drugo, jeste li ga vidjeli posle svega što se desilo? Nisu nam pokazali čak ni fotografije", istakla je Viktorija Skripalj.

Ona je za Tass rekla da je Skripaljeva majka, a njena baka, Jelena odustala od puta u Britaniju iz zdravstvenih razloga.

Prema ranijem pisanju medija, njih dvije su planirale da apliciraju za britansku vizu krajem 2018. godine, ali je Viktorija odbijena.

"Baka sigurno neće ići tamo, mada želi, ali joj to zdravstveno stanje ne dozvoljava. Ona ima 91 godinu i ne osjeća se dobro, jedva se kreće", rekla je Viktorija Skripalj i dodala da ni ona ne planira da sad ide u Britaniju.

Rusija i Zapad, posebno Velika Britanija, su u diplomatskom ratu zbog spora oko trovanja bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije u Engleskoj.

London za trovanje optužuje Moskvu, što Rusija negira.

Sve vijesti