Repeša zadovoljan “samo” pobjedom

Autor:

Trener Budućnosti Jasmin Repeša nakon trijumfa njegovog tima u dramatičnoj završnici duela sa Darušafakom (75:74) priznao da nije zadovoljan igrom svog tima.

Repeša zadovoljan “samo” pobjedom Foto: MONDO/Filip Filipović

Na konferenciji za medije Repeša rekao je da je trijumf “plavih” važan zbog energije, želje i svega što su njegovi igrači pružili i sticanja samopouzdanja.

Svaki minut nam je važan da stičemo samopouzdanje. Na pravom smo putu samo ako shvatimo da smo ovog puta dobili iako nismo igrali dobro”, rekao je Repeša.

On je dodao da je u pripremi meča ima drugu ideju o taktici za meč protiv fizički jače ekipe.

Nismo smjeli da igramo postavljen napad, kao čitavo prvo poluvrijeme. U drugom dijelu smo ubrzali igru i stigli do prednosti, koju smo u finišu ispustili. Ipak smatram da smo zaslužili pobjedu”, objasnio je Repeša.

On je dodao da je odlučeno da Bitadze uprkos problema sa stopalom nakon nezgodnog doskoka na meču sa Makabijem.

Nikada ne bih dozvolio bilo kome u klubu, da takvog talenta natjera da igra. Kao prvo, definitivno nije bila povreda koja ne dozvoljava da se igra. Prošao sam mnogo toga, vidio mnogo igrača i prag bola kod nije kod svih isti. Ima onih koji trpe bolje, a ima i onih koji kada ih ubode trn ne mogu da igraju. Razgovarao sam sa njim i rekao mu da je to prevazilaženje praga bola kad nema posljedica vrlo bitno. Kada se dobro zagrijao bio je spreman. Bilo je bitno da ne sjedi dugo, da se ne ohladi, tako da i kada je trebalo da odmori bio je na terenu” prokomentarisao je Repeša.

Hrvatski stručnjak je naglasio da je odbrana bila ključ pobjede njegovog tima.

Sve počinje od odbrane, ne samo zato što daje sigurnost već otvara lake poene. Mogu da se postignu laki koševi, mogu da se dobiju faulovi pa je lakše šutnuti trojku. Kad se braniš loše onda je teško da se pogodi i kada ostaneš sam. To je nešto što moramo promijeniti kod nekoliko igrača. Vidimo Bela koji je još bez samopouzdanja i to se vidi kada gledate u oči, ali kada se trudi u odbrani to će doći na svoje. Dosta trenera bi ga večeras ranije zamijenio, ali sam mu dao šansu jer se trudio.” zaključio je Repeša. 

Ludi koš Kola za prekid crne serije Budućnosti! (FOTO)

Sve vijesti