Sud poništio odluku o smjeni Mićunovića

Autor:

Osnovni sud u Danilovgradu poništio je odluku generalnog direktora Javnog servisa Božidara Šundića o smjeni direktora Televizije Crne Gore (TVCG) Vladana Mićunovića.

0
A- A A+
rtcg predajnici antene antena Foto: MONDO/Gordana BojanićSutkinja Nina Radunović usvojila je tužbeni zahtjev i, kako piše u presudi, poništila odluku tuženog RTCG o razrješenju direktora TVCG.

Šundić izabran za generalnog direktora RTCG

Kako prenose Vijesti, Mićunovićev advokat Siniša Gazivoda najavio je nastavak postupka protiv RTCG.

"Budući da je odluka o razrješenju Mićunovića sa dužnosti direktora TVCG bila očigledno nezakonita, onda je i ovakva presuda bila očekivana. Slijedi žalbeni postupak u kojem ćemo nastaviti rad na zaštiti interesa Mićunovića i očekujem da drugostepeni sud potvrdi ovu presudu", kazao je Gazivoda.

To znači da će advokati sada tražiti odštetu zbog nezakonitog otkaza.

Sudski postupak po tužbi bivše generalne diretkorice Andrijane Kadije, koju takođe zastupa ista advokatska kancelarija Gorana Rodića, još je u toku pred podgoričkim Osnovnim sudom.

U obrazloženju presude u Mićunovićevom predmetu podsjeća se da je smijenjen zbog ugovora NVO Centar za građansko obrazovanje (CGO) i RTCG, pogrešnog interpretiranja istraživanja javnog mnenja o gledanosti javnog servisa i neusvajanja programsko-produkcionog plana.

Mićunović je naveo, a sud prihvatio, da on nije imao ništa sa produkcionim planom jer ga usvaja Savjet RTCG čiji on nije bio član, kao i da nije zaključio ugovor sa CGO koji je ustvari samo bio povod za političke smjene bivšeg rukovodstva RTCG-a. On je naveo i da ne za koji je to propis koji je navodno prekršio kada je u pitanju prezentacija rezultata istraživanja.

Tagovi:
Sve vijesti