Degenek pred odlaskom: "Ako ode, Vujadin ostaje"

Autor:

"Rekao mi je želi da sačeka kraj Azijskog kupa, ali nisam siguran koliko će ga taj klub čekati", rekao je generalni direktor Zvezde o traženom štoperu.

Degenek pred odlaskom: "Ako ode, Vujadin ostaje" Foto: MN Press

"Ciljevi i očekivanja su ista. Zvezda je kroz istoriju nametnula visoku lestvicu. Želimo titulu i pehar Kupa posle 12 godina", rekao je generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić na početku priprema za nastavak sezone.

Nakon što je Zvezdin trener Vladan Milojević prozvao igrače i okupio ih na prvom treningu, Terzić je govorio o "preseku" i aktuelnostima prelaznog roka na "Marakani".

"Dugoročno razmišljamo i prelazni rok vodimo u pravcu letnjih kvalifikacija. To znači da u junu i julu neće biti odlazaka. Igrači moraju sada da prelome".

Najaktuelnija je priča o transferu Miloša Degeneka, za koga je iz Azije stigla ponuda "jača" od tri miliona evra.

"Pričao sam sa Degenekom i rekao mi je da želi da sačeka kraj Azijskog kupa, ali nisam siguran koliko će ga taj klub čekati. Mislim da će u narednih nekoliko dana da prelomi. Ako on ode, onda Savić sigurno ostaje, a doveli smo i Milunovića. On je planski doveden, jer smo znali da će otići jedan od štopera".

Terzić je govorio i o onima koji su došli na prozivku.

"Borjan sigurno ostaje, a verovatno će i Jirka. Juče je imao testiranja i rezultati su odlični. Videćemo još kako će se uklopiti... "Sa Savićem je sve dogovoreno i uskoro će potpisati novi ugovor, a razgovaraćemo o tome i sa Borjanom i Rodićem".

Da li će biti još odlazaka iz Ljutice Bogdana?

"Realno, imamo pet-šest igrača više i rok do kada bi trebalo to da rešimo je 26. januar, kada ekipa ide u Tursku. Videćemo šta će biti...".

Upitan za igrače koji nisu imali značajnu minutažu, generalni direktor Zvezde rekao je da oni neće biti ustupljeni drugim timovima.

"Meleg i Jevtović neće ići na pozajmice, za Melega ima interesovanja pa ćemo videti".

Terzić je otkrio da nije stigla konkretna ponuda samo za Degeneka, već i za Marina i Bena, ali da oni neće otići.

"Prodajom Degeneka zatvorićemo finansijsku strukturu za proleće tako da nismo primorani da prodajemo najbolje".

Sve vijesti