UDAR NA KRIMINALNE KLANOVE: Uhapšen Veselin Vukotić

Autor:

U velikoj akciji policije u borbi protiv kriminala u Srbiji sinoć je uhapšeno 150 ljudi.

0
A- A A+
Policija Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Kako se navodi, među uhapšenima su i neki od dobro poznatih kriminalaca.

Policija je u akciji koja još traje upala u nekoliko desetina kuća i stanova i uhapsila desetine osumnjičenih.

Policija je ušla i u kuće nekih od najmoćnijih ljudi koji se povezuju s narko klanovima.
Prema nezvaničnim i još nepotvrđenim informacijama među privedenima su, kako navodi "Blic", i Nebojša Stojković Stojke, Vladimir Jovanović Japanac, Zvonko Mateović, Miljan Vuković, Zoran Hadži Jovanović, Vladimir Karan, Ljubiša Lindo... Tom prilikom je priveden i Crnogorac Veselin Vukotić.

Vukotić važi za najkontroverznijeg kriminalca iz udbaško-kriminalnog miljea devedesetih godina. Iako je dva puta osuđen na 20 godina zatvora, i dalje je na slobodi. Vukotić je u Crnoj Gori osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistva pomorskog kapetana Duška Boškovića, 1997. godine u Kotoru.
Crna Gora je ranije tražila izručenje Vukotića i radi služenja kazne zbog pokušaja ubistva Nikšićanina R.G, 1986. godine u Nikšiću.

Ministar policije Srbije Nebojša Stefanović je izjavio danas je u velikoj akciji MUP-a uhapšeno 150 osoba osumnjičenih za najteža krivična djela.

Crvena potjernica Interpola za Filipom Koraćem

Ministar Stefanović rekao je da je raspisana crvena Interpolova potjernica za Filipom Koraćem i da je on optužen za neka od najtežih krivičnih djela u toj zemlji. Korać je inače blizak saradnik narko bosa Luke Bojovića, koji u španskom zatvoru služi kaznu zatvora od 18 godina zatvor zbog arsenala oružja pronađenog u njegovom stanu.

Stefanović je na vanrednoj konferenciji za medije rekao da je riječ o preventivnoj akciji i da je poseban naglasak stavljen na suzbijanje najtežih oblika kriminala odnosno osobe koje se sumnjiče za ubistva, pokušaje ubistva i trgovinu narkoticima.

"Nije lako naći dokaze, ali država će se potruditi da prikupi materijalne dokaze da ovi slučajevi dobiju i svoj sudski epilog. Pretresi i dalje traju", naveo je Stefanović.

Ministar je iznio i podatak da je rasvetljeno oko 80 odsto ubistava počinjenih u Srbiji, i poručio da je današnja akcija "poruka svima koji se bave organizovanim kriminalom da će biti progonjeni, bez obzira da li su iz Srbije, Crne Gore ili Bosne i Hercegovine".

Sve vijesti