SUPERŽENA: Istrčala iz busa i spasla dijete (VIDEO)

Autor:

Irena Ivić je "heroj dana" u Americi. Vozeći autobus u Milvokiju, vidjela je dijete kako hoda golo i izgubljeno po ciči zimi i nije trena oklijevala - istrčala je iz autobusa i vjerovatno spasila život djetetu od godinu i po dana.

0
A- A A+
irena ivić Foto: Screenshot/Youtube/RideMCTS

Irena Ivić je vozila autoputem na nadvožnjaku kada je vidjela bosonogo dijete u crvenoj benkici, sa pelenom, kako se kreće ka raskrsnici, objasnio je portparol tranzitnog sistema u okrugu Milvoki, Met Sliker.

Kako se vidi na snimku koji je objavio sistem za tranzit, Ivić je zaustavila autobus, istrčala iz njega i uhvatila dijete. Onda ga je unijela u autobus.

"O moj Bože. O moj Bože. Tresem se", čuje se na snimku kako govori Ivić, nakon što je sjela na mjesto vozača zajedno sa bebom.

Izvor: Youtube/RideMCTS

Jedna putnica u autobusu skinula je zimski kaput i ogrnula ga oko djeteta, koje je bilo hladno na dodir.

Naime, tog dana, 22. decembra, temperature su bile ledene, navodi sistem za tranzit u Milvokiju.

Na objavljenom video snimku vidi se i da je djevojčica ubrzo zaspala u naručju Ivić.

"Zahvalna sam što sam se našla na pravom mjestu u pravo vrijeme", rekla je Ivić na ceremoniji zahvalnosti, koja je u četvrtak održana u njenu čast.

Policija je saopštila da je devetnaestomjesečnom djetetu bilo hladno, i da je bilo uplašeno, ali da nije povrijeđeno.

Prema navodima policije, koje je prenio sistem za tranzit, dijete je nestalo nakon što je njegova majka, kako se vjeruje, imala krizu mentalnog zdravlja.

Portparol sistema za tranzit u Milvokiju rekao je da je dijete na kraju vraćeno ocu.

Kako se navodi, ovo je deveti put u proteklih nekoliko godina da je jedan vozač tranzitnog sistema u okrugu Milvoki pronašao dijete koje se izgubilo ili se vodi kao nestalo.

"Apsolutno obožavam djecu. Nekada sam bila učiteljica i imam svoju djecu, tako da sam jako srećna što sam mogla da pomognem ovoj slatkoj, nedužnoj bebi", rekla je Ivić, rodom iz Prokuplja, čiju herojsku priču prenosi danas i CNN.

Sve vijesti