Prepravio "Ubi Srbina" u "Ljubi Srbina", dobio prijavu!

Autor:

Ne trpim govor mržnje i zato sam prepravio grafit "Ubi Srbina" u "Ljubi Srbina", rekao je Zadranin Jure Zubčić i danas objavio na Facebooku da je zbog toga danas saslušan u policiji.

0
A- A A+
Srbija, Hrvatska, Srbija i Hrvatska Foto: MONDO/Mario Milojević - ilustracija

Na fasadi zgrade zadarskog vijeća mjesnog odbora na Stanovima neko je ispisao grafit "ubi Srbina". Jure je odmah znao šta da uradi s tim grafitom - dodao je slovo "Lj", piše index.hr.

Portal navodi da je Zadranin Jure Zubčić danas na svom Facebook profilu objavio da je zbog ispravljanja grafita protiv njega podnijeta krivična prijava.

"Podnesena je krivična prijava protiv mene zbog uništavanja tuđe imovine zbog dopisanog slova 'Lj' i danas sam tim povodom toga bio na policiji na razgovoru. Priznajem da sam dopisao slovo Lj, ali ne smatram da sam uništio tuđu imovinu već upravo suprotno, popravio sam je", napisao je on.

"S druge strane, pozivam javno anonimnog prijavioca da me prijavi svojim imenom i prezimenom jer sam i ja dopisao slovo i stao iza toga imenom i prezimenom. Zanima me da li je isti anonimac podnio i krivičnu prijavu protiv nepoznatog počinioca čiji sam grafit ispravio", pita Zubčić.

Pročitajte još:

Zadranin hit na netu: Prepravio grafit "Ubi Srbina"

Tagovi:
Sve vijesti