Vlade Divac zapanjio Amerikance - pucao za Božić VIDEO

Autor:

Legenda jugoslovenske, evropske i svjetske košarke Vlade Divac zajedno sa grupom Srba pucao iz sačmara u američkom gradu Džeksonu.

0
A- A A+
vlade divac Foto: MN Press

  Srbi koji žive u Džeksonu (Kalifornija) godinama unazad imaju običaj da dođu automobilima u grad i potom nasred ulice izađu iz kola i zapucaju iz puški u vazduh, obilježavajući veliki hrišćanski praznik - Božić.

Ove godine pridružila im se poznata faca - Vlade Divac, nekadašnji as jugoslovenske, evropske i svjetske košarke, a sada funkcioner NBA kluba Sakramento Kings.

Sa ostalima, Divac je usred grada zapucao iz sačmare, izazivajući šok među Amerikancima koji nisu navikli na ovakve scene. Pogotovo ne od sportiste takvog kalibra.

Naravno, pojelo se tu i koje prasence, i pila se rakija iz flaše u obliku sačmare.

Posle su svi otišli na božićno bogosluženje u crkvi Svetog Save u Džeksonu, gradiću od oko 4.500 stanovnika u okrugu Amador. Inače, to je najstarija srpska pravoslavna crkva u Sjevernoj Americi, sagrađena 1894. godine.

VIDEO pogledajte OVDJE

Inače, srpska dijaspora u ovom gradu godinama unazad prijavljuje policiji ovaj "hepening", koja im odobrava da se ovako "obraduju" Božiću. Mnoge američke televizijske mreže su ranije pravile priloge o Srbima i njihovom običaju.

A puške... pa to je najmanji problem naći u Americi. 

Sve vijesti