Bar, Sutomore i Ulcinj bez struje do sjutra

Autor:

Bar, Sutomore i Ulcinj večeras će biti bez struje, jer ekipe Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) uslijed nevremena, nijesu mogle da poprave kvarove na dalekovodima Podgorica-Virpazar i Bar -Budva.

0
A- A A+
struja, dalekovod Foto: MONDO/Predrag Vujić„Pored prekida provodnika na dalekovodu „Budva-Bar“, usljed olujnog vjetra došlo je i do pada nekoliko stubova na istom dalekovodu. Ekipe čine sve što je u njihovoj moći kako bi kvar sanirali. Molimo potrošače za razumijevanje“, kaže se u saopštenju.

Direktor Elektroprenosa u CGES-u, Jagoš Pupović, kazao je da, i pored napora ekipa koje su radile u vrlo teškim uslovima, kvarovi večeras neće biti sanirani.

On je u izjavi objavljenoj na Facebook stranici CGES-a kazao je da je zbog polomljenih stubova na 110 kV dalekovodu „Budva-Bar“ došlo do prekida u napajanju.

„U isto vrijeme došlo je do ispada i kvara na dalekovodi „Podgorica - Virpazar“, naveo je Pupović.

Prema njegovim riječima, ekipe CGES-a su izašle na teren i pokušale na sve načine da otklone kvarove.

„Međutim, zbog vrlo teške vremenske situacije, to nije bilo moguće. Oni su u večernjim satima locirali kvar, ali ga, s obzirom na vremenske uslove i mraak, nije moguće otkloniti prije jutra“, kazao je Pupović.

Kako je naveo, što se tiče dalekovoda „Budva – Bar“, ekipe nijesu mogle ništa da urade večeras osim da se povuku i da pređu na dalekovod „Podgorica -Virpazar“.

„Za naše ekipe je bilo vrlo teško i doći do lica mjesta i raditi na dalekovodu večeras, tako da pozivam naše potrošače na strpljenje i na razumijevanje, jer ljudi koji rade u ovakvim situacijma imaju velike pobleme“, dodao je Pupović.

On je rekao da će ekipe rano ujutru opet biti na terenu.

„Očekujemo da u ranim jutranjim satima Bar, Ulcinj i Sutomore dobiju napajanje“, kazao je Pupović.

Sve vijesti