Ubistvo Roganovića: Treći čovjek nije više osumnjičen

Autor:

Treće lice koje je bilo u društvu Vladimira Roganovića i Stefana Vilotijevića kada su napadnuti u centru Beča, više nije osumnjičen za ubistvo, ali ostaje i dalje u pritvoru.

Ubistvo Roganovića: Treći čovjek nije više osumnjičen Foto: Tanjug/AP Photo/Ronald Zak


Treći muškarac (29), koji je uhapšen zbog sumnje da je umiješan u ubistvo Roganovića 21.decembra, više nije osumnjičen za to krivično djelo, potvrdila je portparol tužilaštva u Beču Nina Busek.

Nadležni sud u Beču, međutim, produžio je za dalje četiri nedjelje istražni pritvor, pošto se lice legitimisalo tuđim dokumentom i dao lažni iskaz svjedoka.

Policija je, nakon pucnjave, u kojoj je Roganović ubijen, a Vilotijević ranjen, saslušala trećeg muškarca iz njihovog društva najprije kao svjedoka.

Škaljarci napustili Crnu Goru prije ubistva Roganovića?

Tokom saslušanja dao je oprečne izjave, pa se posumnjalo da je mogao biti saučesnik, odnosno osoba koja je imala zadatak da žrtve dovede do klopke.

On je to od samog početka negirao i legitimisao se dokumentom na ime Danijel M.

Na osnovu informacija policije u Srbiji otkriveno je da je čuvarima u Austriji prikazao lažni identitet.

Kako se sada ispostavilo, za njim je srpska policija raspisala potjernicu i već je austrijskom pravosuđu podnijela zahtjev za ekstradiciju.

Napad u Beču: Ubijen član "kavačkog klana"?

Za pomenutim licem raspisana je potjernica zbog krivičnog djela iz oblasti narkotika.

O zahtjevu za ekstradiciju, kako se ukazuje u Beču, biće odlučeno, međutim, tek kada krivični postupak vezan za ubistvo bude riješen.

U međuvremenu je i Vilotijević, koji je uhapšen dok je bio u bolničkom krevetu zbog potjernice koju je za njim raspisala Srbija, pušten na slobodu uz kauciju od 20.000 eura.

On će na slobodi čekati odluku austrijskog pravosuđa o ekstradiciji Srbiji.

Sve vijesti