Katnić traži da se za Kneževićem raspiše potjernica

Autor:

Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić naložio je policiji da provjeri gdje se nalazi Duško Knežević i predložio da se za njim raspiše necioalna potjernica.

Katnić traži da se za Kneževićem raspiše potjernica Foto: MONDO/Vedran Ilić

“Imajući u vidu da se on trenutno nalazi u inostranstvu i da je nedostupan državnim organima te da ga policija ne može naći na adresi sa kojom tužilaštvo raspolaže, SDT će predložiti Višem sudu raspisivanje međunarodne potjernice”, rečeno je dnevnom listu Dan iz tužilaštva.

Predsjednik Atlas grupe izbjegao je hapšenje koje je naložila specijalni tužilac Lidija Vukčević samo nekoliko dana prije izdavanja naloga, kada je napustio teritoriju Srbije.

Tužilaštvo Kneževića tereti zbog pronevjere 1,9 miliona

Knežević se trenutno nalazi u Londonu. Ukoliko crnogorski bezbjednosni organi budu raspisali međunarodnu potjernicu, problem oko eventualnog izručenja moglo bi da predstavlja to što Knežević ima i kiparski pasoš.

Danu je potvrđeno da Knežević još nije označen kao organizator grupe koja se sumnjiči za pranje novca, niti je taj postupak završen. Tu istragu, koja još nije okončana, vodi tužilac Sanja Jovićević i njome su obuhvaćena 174 lica, a organizator te grupe još uvijek se vodi kao NN lice.

Knežević Stankoviću: Smijenite Katnića!

Sve vijesti