Opet tuča u ZIKS-u, "radili" i bodeži!

Autor:

Još jedan težak incident u spuškom zatvoru, srećom bez težih posledica!

Opet tuča u ZIKS-u, "radili" i bodeži! Foto: MONDO/Aleksandra Rogošić

Prije tri dana u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu došlo je prvo do verbalnog, a zatim i  fizičkog sukoba između trojice pritvorenika koji su tom prilikom koristili i bodeže, piše Dan.

List navodi da su brzom reakcijom komandira, ali i cimera pritvorenika koji su sukobili, spriječene teže posledice. Samo jedan od učesnika tuče je tako zadobio povrede i to lakše prirode..

Podgorički dnevnik navodi da je prema riječima rođaka jednog od pritvorenika do ovog incidenta došlo 6. januara u istražnom zatvoru. Tada su se dva pritvorenika posvađala nakon čega je jedan uhvatio drugog za vrat i uputio mu ozbiljne prijetnje.


Napadnuti pritvorenik je uzvratio improvizovanim bodežem kojim je zamahnuo prema pritvoreniku s kojim je ušao u konflikt. Tom prilikom nanio ogrebotinu nakon čega je na njega skočio još jedan pritvorenik.

Dan piše da je galamu čuo pritvorenik E.Š., koji je odmah pritrčao sukobljenim pritvorenicima i pokušao da ih razdvoji.

Ubrzo nakon toga reagovali su i komandiri, koji su spriječili da dođe do težih posledica pošto se ispostavilo da su dva pritvorenika kod sebe imala bodeže.

Dan navodi da je o ovom incidentu obaviještena uprava ZIKS-a te da je riječ o samo jednom u nizu obračuna koji se poslednjih mjeseci dogodio u ZIKS-u.

List podsjeća da je krajem decembra došlo do tuče između zatvorenika B.M. i J.P. B.M. je u tom sukobu zadobio lakše tjelesne povrede.

Podgoričkom dnevniku je iz ZIKS-a saopšteno da nije bilo nikakvog obračuna između robijaša i da je došlo samo do nesporazuma nakon kojeg su komandiri oduzeli dva bodeža.

Sve vijesti