Obaraju rekorde: Hiljade turista na Žabljaku (FOTO)

Autor:

Na skijalištu Savin kuk na Žabljaku za novogodišnje praznike zabilježena je rekordna posjećenost, kazao je direktor skijališta, Milutin Tomić.

Obaraju rekorde: Hiljade turista na Žabljaku (FOTO) Foto: Promo/Infobiro montenegro

“Svakog dana smo imali, u toku novogodišnjih praznika, od hiljadu do hiljadu i po posjetilaca, kako skijaša tako i posjetilaca koji su koristili naše ugostiteljske objekte”, rekao je Tomić za Infobiro.

Kako je naveo, gosti su pretežno iz Crne Gore, ali ih ima iz Albanije, Slovenije, Hrvatske, Austrije, Njemačke.

Menadzer skijališta Javorovača, Nikola Rondović, kazao je da ski centar Javorovača ovih dana bilježi dobru posjećenost.

“Snijega ima dovoljno. Što se tiče novogodišnjih i božićnih praznika i tu je bila dobra posjećenost, kapaciteti su bili popunjeni. Kod nas su pretežno domaći gosti i porodični ljudi"kazao je Rondović.

"Nižemo rekorde - MILIJARDA od turizma"Upravnik restorana Crno jezero Dragan Papić rekao je da su, što se tiče zimske turističke sezone, maksimalno zadovoljni.

“Posjećenost je velika, kako za novogodišnje, tako i za božićne praznike i još uvijek imamo dosta gostiju", rekao je Papić..

Menadzer hotela Žabljak, Dragana Obradović, kazala je da je ovogodišnja posjete bolja od prošlogodišnje. Prema njenim riječima, tokom prazničnih dana bila je velika posjećenost i tražilo se čak mjesto više.

"Što se tiče sadašnjeg perioda, takođe smo zadovoljni posjetom. Za sada imamo više domaćih nego stranih gostiju, vjerovatno je razlog raspust koji je u toku u Crnoj Gori i uglavnom su to porodice", navela je Obradović.

Pogledajte još fotografija sa Žabljaka:


Bonus video: