Komunalna policija odlučna:U Nikšiću fajront u 23 sata!

Autor:

Nikšićka Komunalna policija kontrolisaće bez izuzetka poštovanje Odluke o radnom vremenu i stepenu dozvoljene buke u ugostiteljskim objektima, saopštio je njen načelnik Novica Milović

0
A- A A+

kićanke, Nikšić Foto: Mondo/Ana Božović

Milović je, kako prenosi portal RTCG, rekao da je lokalna odluka, koja tretira radno vrijeme ugostitelja, naišla na negodovanje lokalnih ugostitelja.

"Vrlo glasno i sa otvorenim negodovanjem reagovali su nikšićki ugostitelji na ideju da bi se Odluka o radnom vremenu ugostiteljskih objekata konačno morala i poštovati", kazao je Milović.

On napominje da ova odluka podrazumijeva zimsko radno vrijeme lokala do 23 sata.

Komunalna policija, kao je rekao, želi da nađe najbolje moguće rješenje kojim će biti zadovoljni i ugostitelji i građani koji žive u centru Nikšića.

"Za sada, do nove skupštinske odluke koja će biti usvojena najvjerovatnije na prvoj skupštinskoj sjednici u 2019. godini na snazi je staro zakonsko rješenje, po kome je definisano radno vrijeme ugostiteljskih objekata radnim danima do 23, odnosno vikendom do ponoći, za objekte kojima, na osnovu pozitivnog mišljenja, Komunalne policija izda dozvola da radno vrijeme mogu produžiti za sat", istakao je Milović.

Napominje da je zakon precizan, te da nema mjesta dvosmislenom tumačenju.

"U 23h, odnosno u ponoć, ugostiteljski objekat mora biti ispražnjen, jer nije muzika jedina buka koja remeti javni red i mir, već i gosti koji se nalaze unutar lokala", istakao je Milović.

U kontinuitetu će, poručuje Milović, obavljati komunalni nadzor i sprovoditi mjere i aktivnosti iz nadležnosti Komunalne policije.

"Kontrolisaćemo bez izuzetka poštovanje odluke o radnom vremenu i stepen dozvoljene buke u ugostiteljskim objektima, a kada utvrdimo nepravilnosti, slučajeve ćemo dalje procesuirati ka nadležnim inspekcijskim organima", rekao je on.

On je podsjetio da je u toku akcija "Trotoar", koja se sprovodi s ciljem posizanja saobraćajne kulture i bezbjednosti u saobraćaju na veći nivo.

Nikšić: Kazna 50 eura za parking na trotoaru

Sve vijesti