Novinarka Studija B: Prijete mi!

Autor:

Nakon što je izvještavala sa protesta opozicije u subotu u Beogradu, novinarka "Studija B" Barbara Životić kaže da je dobila "salve uvreda i prijetnji na društvenim mrežama od simpatizera opozicionih stranaka, ali i pojedinih lidera".

0
A- A A+
Foto: Studio B/screenshot


"Sve je počelo i prije uključenja, dok sam se pripremala. Upadali su mi u kadar, a svaki novinar zna kako to izgleda i koliko je teško skoncentrisati se kada imaš desetak ljudi oko sebe koji te ometaju. Ovo se definitivno i vidjelo na snimku, a problem je nastao kada se emisija završila i kada su počele da mi stižu prijeteće poruke", kaže za TV Pink Životićeva.

Tvrdi da joj prijeteće poruke i dalje stižu.

"Počeli da prijete mojoj porodici, imam mlađeg brata i sestru od sedam godina i počeli su čak da šeruju moje privatne slike sa njom, iako ovo nema nikakve veze sa jednom sedmogodišnjakinjom", rekla je Životić.

Ne želi da citira poruke koje su joj stizale, ali se sve svodi, kako kaže, na to da je "djevojka lakog morala koja je na svoj posao stigla preko kreveta", te da je "stranačka ličnost koja sve radi za sendvič", pa i da je "glupa i neobrazovana".

Liderima opozicije koji nisu osudili prijetnje koje je dobila, novinarka poručuje da ne želi da se njihovim ćerkama, ženama i sestrama dogodi što se dogodilo njoj.

"Neću odustati od mog posla i nastaviću da izveštavam o tome šta rade", zaključila je ona.

Reporterka Barbara Životić od subote uveče je glavna tema na društvenim mrežama, nakon njenog javljanja sa protesta "Stop krvavim košuljama".

Pošto su se na društvenim mrežama pojavile kritike, ali i 'skrinšotovi' sa njenih profila iz privatnog života, osude su stigle od potpredsjednice Vlade Srbije i potpredsjednice Koordinacionog tijela za rodnu ravnopravnost Zorane Mihajlović, UNS-a, ali i sa samog Studija B.

Njeno izvještavanje i kritike koje su joj upućene komentarisao je i predsjednik Srbije.

Video prilog Barbarinog javljanja u program pogledajte OVDJE

Sve vijesti