Namjerno odlažu Android nadogradnju?!

Autor:

Ovo svakako ne bi trebalo da bude “praksa“ proizvođača mobilnih telefona, ali su se pojavile glasine da se u ovom slučaju radi baš o tome.

0
A- A A+

Nedavno je najavljena Nokia 8.1 i navodno, HMD Global, dom Nokia telefona (vlasnik Nokia licence), zbog nastojanja da maksimalno pojača prodaju tog modela (koji je, inače vrlo dobar) namjerno stopira tj. odugovlači sa Nokia 8 Android Pie 9.0 nadogradnjom.

Pročitajte i ovo: Nekada Nokia Communicator, a danas… (FOTO)

O ovome su 8. decembra pisali gotovo svi IT mediji, uključujući GSMArenu, koja kaže da su izvor ove informacije pouzdani izvori. Sajt PhoneArena navodi da su iz istog razloga stopirana ažuriranja i za modele Nokia 5 i Nokia 6. Po ovom izvoru, direktor kompanije lično je stopirao nadogradnje za Nokia 5, Nokia 6 i Nokia 8 telefone, koja će stići tek početkom januara, a u međuvremenu će samo Nokia 8.1 imati najnoviji Android Pie 9.0 softver i na taj model će svakako biti stavljen akcenat tokom praznične kupovine, koja predstoji.

Ažuriranje ovih telefona trebalo je da bude obavljeno u novembru.

Iako razumijemo ovakvu odluku, jer kompanija želi da proda što više novih modela, ne slažemo se s tim da je ovo prava odluka, posebno ne ukoliko znamo da je Nokia od 2016, kad je ponovo vraćena na tržište, donosila sve dobre odluke po pitanju poslovanja i poštovala ono što je obećala korisnicima.

Ukoliko dobijemo neko zvanično saopštenje u vezi s ovim slučajem dopunićemo vijest odmah.

Izvor: Nokia Mobile

Sve vijesti