Novi protest Demokratskog Fronta

Autor:

Funkcioneri i pristalice DF okupili su se i večeras preko puta Skupštine Crne Gore, ispred spomenika kralju Nikoli, u znak protesta zbog hapšenja lidera Pokreta za promjene (PzP) Nebojše Medojevića.

Novi protest Demokratskog Fronta Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

Poslanica Demokratskog fronta (DF) Branka Bošnjak rekla je da je jedan od lidera DF Nebojša Medojević slobodniji u Spužu, nego mnogi koji sjede u trulim institucijama.

"Oni su obične tranje koje su dozvolile da se ovo dešava", rekla je Bošnjak.

Dodala je i to kako je Medojević, prije neki dan, u Višem sudu, svima "očitao lekciju"

"Očitao lekciju iz hrabrosti, morala i digniteta poslaničkog. Branio je uvijek one koji su bili slabi kada ih je napadala ova vlast. Ali, mnogi ćute radi privilegija, što je sramno. Doći će i oni na red, brzo se kolo okreće. Neće nas moći zaustaviti", ističe Bošnjak.

Jedan od lidera DF Andrija Mandić, pozvao je sudije Ustavnog suda da poštuju Ustav.

"Tražimo da sud odluči po žalbi naših advokata i očekujemo brz i efikasan odgovor. U nedjelju skupiće se Crna Gora i uradićemo ono što se radi u Francuskoj. Lovac će postati lovljen", kazao je Mandić, aludirajući na slučaj u Francuskoj i ispričao kako je to bilo u Parizu kada su se pojavili prvi žuti prsluci i kada su vladi predsjednika Francuske, Emanuela Makrona, građani zatražili da se odustane od taksi koje su nametnuli, u Vladi su zbijali šale i govorili kako će da  rastjeraju tu malu šaku ljudi.

"Ali, kada su planule vatre slobode, širom Francuske, ta ista Vlada je počela da moli protestante da to ne rade i da će odustati od svega. Šaljemo poruku - riješite ovo što prije, u nedjelju će biti kasno. U nedjelju će da se upale vatre slobode u Podgorici, koja će se prenijeti u sve gradove Crne Gore. Neće biti puta gdje neće gorjeti vatre slobode. U Podgorici i u Crnoj Gori biće žuti prsluci i upaliće se vatre slobode, ako lovci ne odustanu od lova. Lovci će biti lovljeni uskoro", poručio je Mandić.

Poslanik DF Milun Zogović kazao je da je jedan od lidera DF Nebojša Medojević već sedam dana u zatvoru i pozvao građane da ne dozvole uvođenje diktature.

Zogović je kazao da Ustavni sud treba da oslobodi lidere DF Milana Kneževića i Nebojšu Medojevića.

Rekao je da će se u nedjelju za kada je DF najavio veliki skup, desiti narod i da će pokazati da je Crna Gora slobodna.

Nebojša Medojević je u zatvoru jer je na osnovu odluke Višeg suda kažnjen s ukupno četiri mjeseca zatvora zbog odbijanja da svjedoči u dva odvojena slučaja.

Viši sud je u ponedjeljak 3. decembra naložio da Medojević provede još dva mjeseca u zatvoru, jer je odbio da svjedoči u predmetu povodom njegovih tvrdnji iz maja prošle godine da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić učestvovao u ratnom zločinu kod Cavtata 1991. i 1992. godine.

Ovu kaznu po zakonu Medojević može izdržati tek pošto mu istekne prethodna takva, zbog koje je od petka u zatvoru, pošto je odbio da kaže ko je pripadnik Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) koji mu je saopštio da je tužilac Katnić od bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše uzeo 100.000 eura kako mu ne bi odredio pritvor u slučaju "Carine".

Front najavio: Veliki protest u nedjelju! (FOTO, VIDEO)

Sve vijesti