Spremno će dočekati zimsku sezonu

Autor:

Službe zaštite i spašavanja spremno će dočekati predstojeću zimsku sezonu, saopštili su njihovi predstavnici i dodali da su preduzeli neophodne mjere i radnje kako bi adekvatno odgovorili na potencijalne poplave, požare...

Spremno će dočekati zimsku sezonu Foto: MONDO/Gordana Bojanić


Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, u protekloj požarnoj sezoni sistem je reagovao profesionalno i odgovorno, a preventivne aktivnosti sprovedene na lokalnom i državnom nivou dale su dobre rezultate.

Iz tog Vladinog resora su naveli da je danas u prostorijama Direktorata za vanredne situacije Ministarstva održan sastanak rukovodstva Direktorata sa komandirima službi zaštite i spašavanja, na kojem je analiziran odgovor sistema zaštite i spašavanja tokom požarne sezone i spremnost službi za predstojeću zimsku sezonu.

Na sastanku je ocijenjeno da se građani partnerski i odgovorno odnose prema uputstvima nadležnih službi i organa, doprinoseći na taj način smanjenju rizika od požara.

Kako se navodi, službe zaštite i spašavanja u pogledu kadrovskih i materijalno - tehničkih resursa značajno su spremnije dočekale ovu sezonu.

“Pozdravljeno je osnivanje dobrovoljnih vatrogasnih društava, konstatovano da je ostvaren značajan napredak i da postoji prostor za dalje unaprjeđenje”, dodaje se u saopštenju.

Sve vijesti