Gadafijev sin: Rusijo, pomozi!

Autor:

Sin nekadašnjeg libijskog vođe Muamera Gadafija Saif el Islam Gadafi pozvao je Rusiju da podrži plan za razrješenje libijskog pitanja, izvjestila je danas TV Al Arabija.

0
A- A A+
Saif Gadafi Foto: youtube/screenhsot/RT


Tass prenosi da je televizija objavila izveštaj pozivajući se na navode izaslanika Saifa el Islama koji je prošle nedelje posetio Rusiju predvodeći delegaciju iz Libije.

Agencija napominje da u Libiji trenutno postoje dvije vlade. Vlada Nacionalnog jedinstva (GNA) na čijem čelu je Fajel al Saraj i čije sjedište je u Tripoliju, a kabinet druge vlade nalazi se na istoku zemlje i uživa podršku Nacionalne Armije Libije koju predvodi general maršal Halifa Haftar.

Te dve strane do sada nisu uspjele da postignu politički dogovor za razrješenje krize, navodi agencija.

Oslobođen Gadafijev sin


Članovi libijske delegacije održali su sastanke sa ruskim zvaničnicima među kojima sa zamjenikom ministra spoljnih poslova Mihailom Bogdanovim i razgovarali o situaciji u Libiji i načinima za razrješenje krize i razjašnjenje pozicije Sejf el Islama.

Prema riječima njegovog izaslanika, sin bivšeg lidera Libije veruje da su za prevazilaženje krize neophodni dijalog o nacionalnom pomirenju koji uključuje sve zaraćene strane i transparentni izbori.

Gadafijev sin traži azil u Srbiji!?


Saif el Islam Gadafi nije se pojavio u javnosti otkako je pušten iz zatvora u junu 2017. godine, napominje agencija.

Sve vijesti