Užas u Finskoj: Grupa migranata silovala djevojčice!

Autor:

Grupa od osam migranata, osumnjičena za brutalno silovanje i seksualne napade na devojčice tokom dužeg vremenskog perioda, uhapšena je u finskom gradu Oulu.

0
A- A A+
migrant migranti Foto: Tanjug/AP Photo/Rebcca Blackwell ilustracija

Policija je saopštila da su svi migranti došli u Finsku kao tražioci azila ili izbjeglice, neki sa Bliskog istoka, objavila je nacionalna medijska mreža Ile.

Napadači su stari između 18 i 40 godina, dok su sve žrtve mlađe od 15 godina, a najmlađa je uzrasta samo 10 godina.

Neki od privedenih već imaju državljanstvo Finske.

"Radi se o periodu od nekoliko mjeseci. Ovo su izuzetno nasilna i brutalna krivična djela", rekao je šef lokalne policije Markus Kiskinen listu "Kaleva".

Drugi policijski zvaničnik u mjestu Oulu Arto Karnaranta rekao je da nikad nije vidio ništa slično za svojih 38 godina karijere.

"Nasilnici su bili izuzetno agresivni prema maloljetnim licima. Nikad nisam vidio tako nešto za sve vrijeme koliko radim u policiji", rekao je on.

On je apelovao na građane da ostanu i mirni i da ne uzimaju zakon u svoje ruke, već da čekaju da policija obavi svoj posao.

Policija u gradu Oulu objavila je zvanično upozorenje i poruku djevojčicama, djevojkama i njihovim roditeljima da ne stupaju u kontakt sa stranim muškarcima na društvenim mrežama i da ne pristaju na njihove zahtjeve i ulaze u situacije gdje bi mogle biti silovane i seksualno zlostavljane.

Policija očekuje da će biti još hapšenja, prenosi "Sputnjik".

Premijer Juha Sipila i predsjednik Sauli Ninisto osudili su nasilje.

Sve vijesti