Provjeravaju imovinu škaljarskog i zagoričkog klana

Autor:

Škaljarski kriminalni klan i njihovi saradnici iz Podgorice, Nikšića, Budve i Bara pod višemjesečnom su finansijskom istragom kako bi se utvrdilo porijeklo njihove imovine

Provjeravaju imovinu škaljarskog i zagoričkog klana Foto: MONDO

Istražitelji sumnjaju da je većina nekretnina, vozila, zemljišnih posjeda iz prljavih, nezakonitih poslova.

Za te sumnje istražitelji moraju da prikupe čvrste dokaze, kako bi od suda zatražili blokiranje imovine.

Prema saznanjima Pobjede, provjerava se porijeklo imovine više osoba protiv kojih su pokrenute istrage, u Crnoj Gori i u inostranstvu.

Pod lupom je nekoliko saradnika koji su povezani sa škaljarskim klanom, a nalaze se u pritvoru zbog krivičnih djela za koja je zaprijećena višegodišnja zatvorska kazna. Istražitelji prikupljaju podatke o imovini i za osobe koje su na međunarodnim potjernicama a, prema procjeni bezbjednosnih službi, bili su na platnom spisku “škaljaraca”.

Na Gorici tragali za oružjem za rat klanova!

Pobjeda piše da škaljarski kriminalni klan ima “čvrste veze” sa osobama iz takozvanog zagoričkog klana, pa se i njihove nepokretnosti ispituju jer imaju bogatstvo koje prevazilazi prihode koje su prijavili.U opsežnim finansijskim istragama mora se izanalizirati i imovina njihovih rođaka, prijatelja, kumova jer nerijetko svoje nepokretnosti prepišu na druge vlasnike kako bi prikrili stvarno bogatstvo.

Finansijske istrage su ključne za razotkrivanje sumnjivih malverzacija jer je imovinska korist motiv većine krivičnih djela. Tokom proteklih godina istražitelji su tokom izviđajnih postupaka u više navrata prikupljali finansijske podatke o pokretnoj i nepokretnoj imovini više bezbjednosno interesantnih osoba.

Istražitelji sumnjaju da su članovi koji su pod obradom stekli nekretnine i novac od zelenaštva, prodaje droge, a da su uporedo počinili i krivična djela davanje mita, teško djelo protiv opšte sigurnosti i pranje novca, nedozvoljeno držanje oružja…

Sve vijesti