Brajović: Nastojimo da riješimo krizu, DF: Nema predaje

Autor:

Skupština u okviru svojih Ustavnih ovlašćenja nastoji da nađe najbolje rješenje za prevazilaženja nastale situacije, kazao je predsjednik parlamenta Ivan Brajović.

Brajović: Nastojimo da riješimo krizu, DF: Nema predaje Foto: MONDO/Gordana Bojanić

On je u izjavi dostavljenoj medijima naveo da je to konstatovano na danas održanom Kolegijumu predsjednika Skupštine.

„Redovne konsultacije koje obavljamo imaju za cilj da jednu politički i pravno komplikovanu situaciju pokušamo razjasniti i prevazići u okviru državnih institucija“, kazao je Brajović.

On je istakao da svi poslanički klubovi aktivno učestvuju, bez obzira na različite stavove i evidentne političke razlike.

„Ističem da je velika naša odgovornost kao predstavnika građana da u parlamentu postupamo mudro i pažljivo i da mjerimo riječi koje izgovaramo. Isto to očekujemo od svih pojedinaca i insitucija van njega“, poručio je Brajović.

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić kazao je novinarima u parlamentu da su na Kolegijumu razgovarali o predlogu za zakazivanje hitne sjednice parlanenta, i dodao da postoji drugi način za razrješenja krize. On je kazao da su na današnjoj sjednici iznijeli nove predloge za rješavanje "teške i duboke političke krize" i da će od vlasti sjutra dobiti konktetne odgovore na svaki od predloga.

Front najavio: Veliki protest u nedjelju! (FOTO, VIDEO)


„U nedjelju kreće velika akcija, gdje ćemo nositi žute prskuke koji su i Parizu doveli do odustajanja vlade od pogrešne politike. I nećemo odustati od ciljeva koje smo proklamovali i ostaviti naše prijatelje koji nijesu radili ništa drugo što nijesu radili i ostali poslanici DF-a“, istakao je Mandić.

On je podsjetio da su svi poslanici DF potpisali i poslali izjavu da su u saznanju podjednako svih činjenica zbog kojeg ih, kako je naveo, proganja Specijalno državno tužilaštvo (SDT), Viši i Apelacioni sud. Nemaju dileme da iza odluke suda stoje konkretni politicari, i medjunarodne adrese.

Poslanik DF-a Milan Knežević ponovio je da su on i Nebojša Medojević dva puta davali svjedočki iskaz.

„To što nijesu bili zadovljni svjedočenjem pa su odlučili da nam odrede stavljanje u zatvor bez skidanja imuniteta, njabolje govori o kakvoj institucionalnoj i pravosudnoj krizi se nalazi Crna Gora“, rekao je Knežević i ponovio da se dobrovoljno neće predati, kakve god odluke bile.

"Znam da je pravda na našoj strani, i da se na ovaj način pokušava produžiti institucionalni progon DF-a", rekao je Knežević i dodao da djelovanje „DF smeta nekome i van Crne Gore“.

Kako je naveo, ni on ni Medojević ne namjeravaju da odustanu od političke borbe.

„Medojević ce se sjutra pojaviti u sudnici Višeg suda, gdje se protiv njega vodi proces za slučaj pranje novca“, dodao je Knežević.

Sve vijesti