Apple oživljava stari iPhone telefon

Zbog neočekivane prodaje sva tri nova modela Apple vraća u proizvodnju stari model.

0
A- A A+

Nakon premijere iPhone XS, XS Max i XR modela Apple je povukao iPhone X, ali se on opet vraća u proizvodnju. Kompanija je povukla taj model iz svih svojih prodavnica onlajn i na zemlji, a iPhone X se još može kupiti kod pojedinih operatora i u prodavnicama, koje su napravile veću zalihu tog modela.

Pročitajte i ovo: Rus za novi iPhone ponudio kadu punu kovanica (VIDEO)

Navodno, prema izvorima The New York Times-a Apple je prinuđen da ponovo pokrene iPhone X proizvodnju, zbog slabije, nego što je očekivane prodaje novih modela. iPhone XR je najviše “u škripcu“, jer se korisnici, navodno, češće odlučuju za kupovinu iPhone 8 i iPhone 8 Plus modela, koji su drastično jeftiniji.

Da se nešto dešava bilo je jasno kad je Apple izdao saopštenje da više neće javno otkrivati brojke o iPhone prodaji, jer to, kako kažu u kompaniji - ne oslikava stvarno stanje njihovog poslovanja. Nedugo zatim isplivali su izveštaji da je Apple redukovao proizvodnju novih modela za čak 30 odsto, kao i da će zbog ušteda u proizvodnji ponovo početi da sklapaju iPhone X.

Apple, naravno, ništa niti je potvrdio niti je komentarisao, ali ćemo već kroz nekoliko nedelja znati kako je prodaja iPhone telefona u tradicionalno najjačem periodu išla, makar okvirno, pošto konkretne brojke nećemo imati na raspolaganju.

Izvor: Apple.

Izvor: Apple.

Izvor: Apple

Izvor: Apple

Tagovi:
Sve vijesti