Očekuje se povećanje broja turista iz Poljske

Autor:

Crna Gora do sada bilježi povećani broj posjeta turista iz Poljske, a u narednom periodu se očekuje još bolji trend, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Očekuje se povećanje broja turista iz Poljske Foto: MONDO

U prethodnom periodu bilježi se koninuirani rast turističkog prometa sa tog tržišta. U odnosu na 2010. godinu broj poljskih turista koji su posjetili Crnu Goru je u prošloj godini skoro utrostručen”, rekli su iz NTO.

Iz NTO-a su kazali da je tržište Poljske značajno s obzirom na to da je po broju turista koju su posjetili Crnu Goru među najzastupljenijim kada su u pitanju evropske zemlje.

NTO ovih dana predstavlja ponudu Crne Gore na međunarodnom sajmu turizma TT Warsaw u Varšavi, koji je jedan od najvažnijih međunarodnih događaja turističke privrede u toj državi.

U okviru štanda NTO, posjetiocima sajma svoju ponudu predstavljaju lokalne turističke organizacije Ulcinja, Bara, Budve, Cetinja, Kotora, Tivta i Podgorice, Hotelska grupa (HG) Budvanska rivijera, Montenegro Stars Hotel Group, Hotelsko turističko preduzeće (HTP) Trend Korali i Karisma hotels Adriatic Montenegro.

Među poljskim turoperatorima koji u ponudi imaju Crnu Goru od značajnijih izdvajaju se Itaka, Rainbow tours, TUI i Neckermann.

Specijalizovani turoperatori sa tog tržišta imaju u ponudi paket aranžmane za Crnu Goru, koji podrazumijevaju boravak u državi u okviru posjete regionu.

Iz NTO-a su kazali da se u narednom periodu očekuje povećanje broja turista sa tržišta Poljske, shodno najavljenim letovima i dužem periodu realizacije.

Nacionalni poljski avioprevoznik LOT realizovaće letove na relaciji Varšava - Podgorica - Varšava u periodu zimske sezone sa četiri rotacije sedmično.

Na sajmu su održani sastanci sa nekim od najzanačajnijih poljskih turoperatora poput Itake i Neckermana, kao i intervjui sa poljskim medijima.

U toku trajanja sajma planirana je organizacija Crnogorske večeri u Varšavi.