Besplatno gledanje filmskih hitova na YouTube mreži

Uz reklame, naravno. I za sada samo u SAD.

0
A- A A+
Google I/O 2017, YouTube, JuTjub, Chat Foto: MONDO portal

Video mreža YouTube ponudila je korisnicima u SAD, a očekuje se da će ponuda biti proširena i na druge zemlje, gledanje starijih filmskih hitova i poznatih klasika besplatno, ali uz prikaz reklama. Na ovaj način YouTube želi da privuče korisnike da počnu da koriste neki od njegovih plaćenih servisa, koji ne sadrže reklame i omogućavaju gledanje filmova, serija i originalne YouTube produkcije.

Katalog filmova će biti dopunjavan konstantno, uz izmjenu sadržaja u skladu sa sezonom i ponudom kompanija sa kojima YouTube sarađuje. Na spisku su već sad filmski hitovi poput serijala Matrix, Terminator, Roki, Pravna plavuša, 50 prvih sastanaka i mnogi drugi. U ovom trenutku je gledaocima dostupno oko 100 filmova.

Najnoviji dodatak katalogu je, kao najava nastavka koji uskoro stiže, film Lego Movie, koji gledaoci YouTube sajta mogu da pogledaju besplatno, ali neće biti prekidan reklamama. YouTube i Warner Bros. Pictures dogovorili su se da film bude posmatran kao reklama, što će vjerovatno označiti i rekord po pitanju trajanja reklame - oko 100 minuta.

Vidjećemo da li će film biti ograničen za region SAD ili dostupan u svijetu i Crnoj Gori.


Tagovi:
Sve vijesti