Galaxy S10 biće grdosija od 6.7 inča, uz 5G i 6 kamera

Autor:

Naravno, pod uslovom da je bilo šta od toga istina…

0
A- A A+

Kako se približava MWC 2019, odnosno taj period godine u kojem očekujemo nove Samsung Galaxy modele, tako se zagijavaju i priče o sad jubilarnom, decenijskom Galaxy modelu - Galaxy S10.
Da li će imati više od dva modela?
Hoće li jedna verzija biti “za narod“, odnosno jeftinija?
Da li će imati “notch“, rupu u ekranu ili “Infinity“ ekran? …

Da, pitanja je bezbroj i strani IT mediji počeli su već sa nagađanjima šta bismo sve to mogli da dobijemo sa S10-kama i svi imaju “dobro obaviještene izvore“, naravno. Tako je i sa The Verge portalom, koji se pozvao na pisanje The Wall Street Journal dnevnika, u kojem se navodi da je kodno ime Galaxy S10 najjačeg modela ili cijelog S10 projekta “Beyond X“. Prema tom izvoru osnovna Galaxy S10 serija će doći u tri varijante, različitih cjenovnih kategorija, osim najpovoljnije, uz jednu dodatnu, nevjerovatno snažnu verziju, o kojoj je ovdje riječ.

Ta, najjača Galaxy S10 verzija, po ovom izvoru imaće gigantski ekran od 6.7 inča (oko 17.1 centimetar), 5G podršku sa modemom, koji će izraditi kompanija Samsung, kao i čak šest kamera! Ostala tri modela imaće raspon dijagonala ekrana od 5.8 inča do 6.4 inča i tri do pet kamera ukupno, u zavisnosti od jačine modela (jači model imaće više kamera).

Izvjesno je da Galaxy S10 mora biti vanserijski uspjeh, kako bi Samsung ostao na putu smartfon uspjeha, koji je sve krivudaviji usled stagnacije tržišta, sve jače konkurencije i odluka, koje je Samsung donio ranije - da ne mijenja značajno dizajn i da manje inovira za poslednje Galaxy S i Galaxy Note modele. Pokazali su to i poslednji tromjesečni izvještaji o poslovanju, u kojima su Galaxy telefoni u padu, pa kompanija mora da napravi prave poteze i dokaže da je i dalje lider u ovoj oblasti i da je pravi inovator.

MONDO MobIT

Zanimljivo je da izvještaji prvi put spominju i bežično punjenje drugih uređaja, koje smo upoznali na Huawei Mate 20 Pro telefonu. Naravno, The Verge ne bi bio to što jeste da se u svakoj Samsung priči ne dotakne i Apple kompanije, pa autori smatraju da je “Beyond X“ ime odabrano kao veza sa Apple iPhone X uređajima, od kojih Samsung želi da bude bolji. Da li je to istina - zna samo Samsung!

Kompanija iz Južne Koreje će, ako je ovaj izvještaj istinit, napasti sve, iz svih “oružja“, a moguće je da će nova četiri Galaxy modela imati neku od verzija “notch“ ekrana, koje je Samsung nedavno najavio na konferenciji za programere u San Francisku.

Premijera Galaxy S10 serije sa tri uređaja i četvrtim dodatnim očekuje se do kraja februara, da bi se u prodaji pojavili ubrzo zatim. Prvo dolaze Galaxy S10 uređaji “standardne“ ponude, a najjači model tj. “Beyond X“ bi trebalo da stigne kasnije, kad se aktiviraju 5G mreže u svijetu. Odmah zatim upoznaćemo i model sa savitljivim ekranom Galaxy F ili Galaxy Flex, koji je najavljen, takođe na pomenutom SDC-u u San Francisku.

Cijene Galaxy S10 modela nisu spominjane, ali je zato objavljena navodna cijena savitljivog Galaxy Flex ili “F“ modela, koja je nevjerovatna!

Šta biste vi voljeli da vidite na Galaxy S10 modelima?

Sve vijesti