Ministar NIKAD nije koristio računar

Japanski ministar koji će, između ostalog biti zadužen i za sajber bezbjednost Olimpijskih igara u Tokiju nikad nije koristio računar!

Ministar NIKAD nije koristio računar Foto: Promo / Dell

Novi japanski ministar za sajber bezbjednost Jošitaka Sakurada rekao je u parlamentu da nikada u životu nije koristio kompjuter, iako je odgovoran za tehnološku zaštitu Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine.

Sakurada je imenovan na položaje ministra za sajber bezbjednost i Olimpijske igre odlukom premijera Šinza Abea. On nikada do sada nije obavljao ministarsku funkciju, a u parlamentu je proveo 18 godina kao poslanik. On je pred parlamentarnom komisijom odgovarao na pitanja, a jedno je glasilo da li je kompjuterski pismen.

Pročitajte i ovo: Šta hakeri traže i kradu tokom Olimpijskih igara

"Samostalan sam od 25. godine i uvijek sam zadavao svom osoblju i sekretarima da obavljaju takve stvari. Nikada nisam koristio kompjuter", rekao je Sakurada. On je dodao da razumije da je, prema shvatanju građana, u opisu njegovog posla i "čvrsto sprovođenje sajber bezbjednosti".

Na pitanje jednog poslanika da li neko ko ne poznaje rad na kompjuteru može da bude zadužen za sajber bezbjednost, Sakurada je odgovorio da o politici odlučuje veći broj ljudi u njegovoj kancelariji i Vladi i da je uvjeren da neće biti problema.

Pročitajte i ovo: Japanci medalje za Olimpijske igre prave od starih telefona!

On je i ranije privlačio pažnju i kritike javnosti zbog nastupa u parlamentu i pred novinarima. Odgovarajući članovima druge parlamentarne komisije, rekao je da će Olimpijske igre koštati Japan 1.500 jena (13,21 dolar) umjesto 150 milijardi jena (1.32 milijarde dolara).

On je kritikovao opoziciju, jer mu nije dostavila pitanja unaprijed, iako je to učinjeno, a tokom konferencija za novinare o Olimpijskim igrama često jednostavno odgovara: "Ne znam".


Tagovi:
Sve vijesti