"Tužilac otkrio nalogodavca ubistva Kašogija"

Autor:

Saudijski javni tužilac tvrdi da je ubistvo novinara Džamala Kašogija naredio šef pregovaračkog tima koji je poslat u Istanbul kako bi ga vratio u Saudijsku Arabiju, i traži smrtnu kaznu za petoro osumnjičenih za ubistvo novinara.

0
A- A A+
kašogi novinar saudijska arabija Foto: Tanjug/AP Photo/Hasan Jamali, FileUkupno je 11 osoba optuženo za ubistvo Kašogija, rekao je saudijski tužilac dodajući da je pet osoba, kojima preti smrtna kazna, "direktno umešano u davanje naloga za ubistvo i izvršavanje tog zločina".

On je dodao da je bivši zamenik šefa obaveštajne službe Ahmad al-Asiri izdao naređenje da se Kašogi prinudno vrati u Saudijsku Arabiju i formirao tim od 15 osoba za tu misiju.

Oni su bili podeljeni u tri grupe - pregovarački tim, obaveštajni tim i logistički tim, rekao je tužilac, ističući da je šef pregovaračkog tima naredio ubistvo Kašogija, navodi CNN

Tužilac je dodao da nije poznato gde se nalazi Kašogijevo telo, i naveo da je u toku istraga kako bi se utvrdila lokacija na kojoj se nalaze ostaci tela ubijenog novinara, preneo je Rojters.

On je rekao da je Kašogi, kritičar saudijske politike, ubijen u konzulatu te zemlje u Istanbulu 2. oktobra pošto mu je ubrizgana smrtonosna injekcija, a njegovo telo raskomadano i izneto iz zgrade.

Sve vijesti