Uhapšene tri osobe, zaplijeni oružje i droga

Autor:

Policija je juče u Podgorici lišila slobode tri osobe, još tri je procesuirala i oduzela vatreno oružje, pištolj sa municijom, heroin, skank i dva startna pištolja.

0
A- A A+
pištolj Foto: PROMO/Uprava policije

Iz Uprave policije je saopšteno da su kontrolom bezbjednosno interesantnih lica, pripadnici Interventne jedinice, u vozilu „Merdeces A 200“, u kojem se nalazio R.R. (40), pronašli i oduzeli sakriveni pištolj obrušenog serijskog broja sa devet komada municije kao i pirotehničko sredstvo.

"O događaju je upoznat državni tužilac u VDT u Podgorici po čijem nalogu je R.R. lišen slobode zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Od R.R. je oduzeto i predmetno vozilo koje će se uputiti na vještačenje. Aktivnostima koje su potom sprovedene došle se do sumnje da je sa oduzetim pištoljem povezan i M.J. (33). O tome je upoznat državni tužilac u ODT u Podgorici. M.J. je takođe lišen slobode zbog osnovane sumnje da je i on počinio navedeno krivično djelo", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Pripadnici Interventne jedinice su otkrili i oduzeli i dva startna pištolja.

"Jedan je otkriven u taksi vozilu u kojem su se nalazila bezbjednosno interesantna lica F.N. (31), M.P. (35) i V.V. (39), a drugi startni pištolj sa 11 komada metaka, kao i ručni sprej, kontrolom vozila „Audi A6“ u kojem se nalazio S.L. (29). Policijski službenici su V.V. i S.L. izdali nalog za novčanu kaznu shodno čl. 118 Zakona o oružju", naveli su iz Uprave policije.

Policija je od dvije osobe, E.Ć. (19) i L.K. (21), oduzela i 10 pakovanja sa heroinom i tri pakovanja sa marihuanom tipa skank. 

Sve vijesti