POSP u Strazburu o pitanjima odnosa Crne Gore i EU

Autor:

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović predvodiće crnogorsku delegaciju na Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje EU i Crne Gore (POSP) koji će naredna dva dana biti održan u zgradi Evropskog parlamenta u Strazburu.

0
A- A A+
Ivan Brajović Foto: MONDO/Gordana Bojanić

   Kako je saopšteno iz parlamenta, Brajović će biti kopredsjedavajući sa Dejvidom Martinom, predsjedavajućim delegaciji Evropskog parlamenta pri POSP-u.

„Odbor će razmatrati stanje pristupnih pregovora i odnosa između EU i Crne Gore, u prisustvu predsjedavajućeg Savjetu EU i Evropske komisije“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, na dnevnom redu su i aktivnosti Skupštine Crne Gore na unaprjeđenju sveukupnog izbornog ambijenta, kao i napredak i rezultat u reformi pravosuđa i borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

„Biće riječi i o osnovnim pravima i slobodama, uključujući slobodan i profesionalan rad medija“, saopštili su iz Parlamenta.

Delegaciju Crne Gore čine poslanici Skupštine i glavni pregovarač Aleksandar Drljević.

Kako je navaljeno, po završetku POSP-a biće usvojeni Deklaracija i preporuke.

POSP je obrazovan u junu 2010. godine nakon stupanja na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Odbor čine poslanici Skupštine Crne Gore i Evropskog parlamenta, a sastaje se dva puta godišnje u Briselu ili Strazburu i Podgorici.

POSP razmatra sve aspekte odnosa između EU i Crne Gore, a posebno primjenu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Tagovi:
Sve vijesti