Napadač Liverpula pod istragom zbog klađenja

Autor:

Centarfor ekipe Jirgena Klopa optužen da je prekršio dva pravila.

0
A- A A+
Foto: Tanjug/AP/Marko Drobnjakovic

Danijel Staridž (29) vratio se ove sezone u ekipu Liverpula, odigrao nekoliko zapaženih partija, postigao četiri gola, ali mu ovih dana "na naplatu" dolazi ono što je navodno radio dok nije igrao.

Iskusni napadač se u decembru 2017. i januaru 2018. oporavljao od povrede i nije konkurisao za tim, a Fudbalska asocijacija Engleske pokrenula je istragu zbog optužbi da je u tom periodu prekršio pravilo o zabrani klađenja.

Prema zvaničnom saopštenju, Staridž ima rok da se do 20. novembra izjasni o optužbama da je prekršio dva pravila, prema kojima je igračima u Premijer ligi zabranjeno da se direktno ili indirektno klade na rezultat, tok utakmice, događaj ili na bilo šta što ima veze sa fudbalskim mečom ili takmičenjem u celini.

Takođe, Staridž se tereti i za kršenje odredbi kojima je učesnicima zabranjeno da odaju informacije osobama koje nemaju veze sa fudbalom i koje to koriste za klađenje.

Prošla sezona bila je nekadašnjem reprezentativcu Engleske najlošija u od dolaska u Liverpul, jer je postigao samo tri gola na 14 utakmica i potpuno pao u drugi plan, iako je ne tako davno bio jedan od najboljih u sastavu "Redsa" koji je umalo postao šampion 2014.

Tagovi:
Sve vijesti