Odlučeno: Gvozdenović predsjednik, Bulajić zamjenik

Autor:

Skupština Crne Gore formirala je Odbor za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva a za njegovog predsjednika izabran je kandidat Demokratske partije socijalista (DPS), Branimir Gvozdenović.

0
A- A A+
skupština Foto: MONDO/Gordana BojanićPoslanik Demokratskog fronta (DF) Strahinja Bulajić izabran je za zamjenika predsjednika Odbora.

Za usvajanje Odluke o formiranju Odbora glasalo je 57 poslanika a jedan je bio uzdržan. Odbor čine po sedam predstavnika vladajuće koalicije i opozicije. Članovi Odbora iz DPS-a, su i Marta Šćepanović, Miodrag Vuković i Predrag Sekulić.

Članovi tog tijela iz kluba manjinskih partija biće Genci Nimanbegu i Ervih Ibrahimović, a iz kluba Socijaldemokrata i Liberalne partije Boris Mugoša.

DF će u Odboru osim Bulajića, zastupati Branka Bošnjak i Predrag Bulatović, a Socijaldemokratsku partiju Raško Konjević.

Miodrag Lekić biće predstavnik kluba poslanika Socijalističke narodne partije i Demosa.

Posebni klub poslanika saopštio je da neće učestvovati u radu Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva, i predložio da se mjesto koje im pripada u tom tijelu ustupi nekom drugom opozicionom klubu.

U radu privremenog skupštinskog tijela neće učestvovati ni predstavnici Demokrata i URA-e koji bojkotuju rad Skupštine.

Sve vijesti