Konte objasnio zašto je odbio Real

Autor:

Zbog čega Italijan nije seo na klupu šampiona Evrope i gde se vidi u budućnosti

0
A- A A+
Antonio Konte Foto: Guliver/Getty Images/Marco Luzzani

Antonio Konte bio je prvi "pik" Florentina Pereza kada je rešio da smeni Đulena Loptegija, najbrže u istoriji sa mesta prvog trenera ekipe, ali Italijan ipak nije prihvatio više nego primamljivu ponudu.

Navodno, "zapelo" je oko toga što ga Čelsi i dalje plaća zbog ranije okončanog ugovora, pa je bilo teško pronaći adekvatno rešenje za kratko vreme.

A šta je pravi razlog?

"Zašto nisam otišao u Real Madrid? Ja sam onaj tip trenera koji više voli da sačeka jun i da onda odabere posao i počne novi projekat, nego da ga preuzimam usred sezone. Ali možda za dva, tri meseca poželim da radim i pogazim sve ono što sam sada rekao", izjavio je Konte.

Trenutno mu odgovara da bude uz porodicu i "odmara" od fudbala.

"Za sada se vidim kod kuće, gde pogledam poneku utakmicu i pratim neke od mojih kolega", dodao je Konte ne precizirajući da li će se vratiti na klupu nekog kluba u domovini ili otići dalje.

"Budućnost u Italiji? Nikad ne reci nikad. Ja sam Italijan, volim svoju zemlju i dobro se osećam u njoj, ali to naravno ne isključuje posao u inostranstvu", poručio je Antonio Konte, koji je osim u Čelsiju, celu dosadašnju trenersku karijeru proveo u Italiji, na klupama Barija, Atalante, Sijene, Juventusa, ali i reprezentacije "azura".

Tagovi:
Sve vijesti