Marković: Podrška Vlade razvoju Cetinja

Autor:

Dobra strateška pozicija Cetinja valorizovana kroz jačanje sveukupne infrastrukture i kreiranje novih radnih mjesta obezbijediće bolji život građanima Prijestonice.

Marković: Podrška Vlade razvoju Cetinja Foto: Vlada Crne Gore/B.Ćupić

Ovo je ocijenjeno je na sastanku premijera Duška Markovića i delegacije Prijestonice Cetinje predvođene gradonačelnikom Aleksandrom Kašćelanom.

Čestitajući 13. novembar – Dan Prijestonice Cetinje građanima i rukovodstvu, Marković je istakao nespornu podršku Vlade razvoju opštine ali i ukazao na neophodnost jačanja fisklane discipline na lokalnom nivou.

“Sagovornici su se saglasili da je potrebno uložiti dodatne napore kako bi se lokalne finansije konsolidovale te naplatili porezi i smanjila siva ekonomija, posebno u oblasti turizma. Pohvaljen je podatak da je ove godine broj nezaposlenih Cetinjana smanjen za gotovo 400”, saopšteno je iz Vlade.

Na sastanku je razgovarano i o realizaciji kapitalnih projekata kao što je izgradnja Fudbalskog stadiona, kompleksa objekata Akademije umjetnosti, Trga na Njegušima te nastavak rješavanja pitanja vodosnabdijevanja Cetinja i lokalne putne infrastrukture.

“Za ukupno 32 projekta, Kapitalnim budžetom za 2018. godinu za Cetinje su bila planirana sredstva u iznosu od 5.541.000 eura”, ističu u Vladi.

Govoreći o budžetu za narednu godinu, premijer Marković je istakao da će on biti fokusiran na razvoj sa ograničavanjem potrošnje samo na ono što je zaista neophodno, te da naredne godine Cetinje i cijela Crna Gora moraju biti ozbiljno gradilište.

Kašćelan i njegovi saradnici, predsjednica Skupštine Prijestonice Maja Ćetković i šef Kabineta gradonačelnika Dejan Lučić, izrazili su zadovoljstvo podrškom koju dobijaju kroz Zakon o Prijestonici koji im je omogućio ulaganja u opremu lokalnih preduzeća i na taj način ostvarivanje ušteda.

Dodatnu podršku, kako je rekao Marković, mogu očekivati i kroz novi Zakon o finansiranju lokalne samouprave koji je u pripremi.

Marković je zaključio da podrška i partnerstvo Vlade i Prijestonice ostaju nesporni ali da je cilj da mogućnosti pretvaramo u realnost.

Đukanović: Na Cetinju se i stvarala i čuvala država

Sve vijesti