Džikić nakon 0-6: Nije prijatno

Autor:

Trener Budućnosti na konferenciji za medije nakon poraza od Žalgirisa rekao da zna da navijači nisu zadovoljni.

Džikić nakon 0-6: Nije prijatno Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

Pobjeda Budućnosti u povratničkoj sezoni u Evroligi nije dočekana ni u šestom kolu. Trener “plavih” Aleksandar Džikić bio je na konferenciji nakon meča sa Žalgirisem raspoložen u skladu sa ovakvim skorom. 

"Žalgiris je igrao agresivnije u drugom poluvremenu, a mi smo  u nastavku izgubili focus. Promašili smo i dosta šuteva", prokomentarisao je Džikić.

 Na opasku da je nezadovoljstvo navijača izraženo zižduicma najviše osjetio Erl Klark, trener Budućnosti je rekao: "On najbolje zna koliko mu je teško".

Džikić je dodao da zna da navijači žele pobjede.

"Nije prijatno, znam da ljudi očekuju više i da nisu zadovoljni. To je i dio sporta, ima i lijepih i ružnih trenutaka. Igrači su svjesni očekivanja i pritiska, i nije im lako da se sa tim izbore.  Nikome od nas nije lako", rekao je trener Budućnosti.

Nakon meča sa Žalgirisom, “plave” očekuje veliki crnogorski derbi u ABA ligi sa Mornarom u Baru.

"Za Mornar je to velika utakmica. Biće maksimalno motivisani a i mi moramo da budemo. Oni su doveli Brauna, koji odgovara njihovom stilu igre. Vidjećemo da li će se odmah uklopiti”, rekao je Džikić i dodao da rezultat tog meča zavisi ponajviše od odbrane njegovgo tima.

Ako uspijemo da zaustavimo njihovu otvorenu igru, sa puno šuteva, imaćemo priliku da drugačije igramo napad", dodao je  Džikić.

Sve vijesti