Katastrofa u Kaliforniji (FOTO, VIDEO)

Autor:

Zbog požara koji bjesne širom Kalifornije evakuisane stotine hiljada ljudi, već devet žrtava, rekao je direktor Kancelarije za vanredne situacije guvernera te američke savezne države, Mark Gilarduči.

Katastrofa u Kaliforniji (FOTO, VIDEO) Foto: Tanjug/AP Photo/Noah Berger)


Požari gore na sjeveru i jugu Kalifornije, a vatrena stihija u blizini grada Paradajs u sjevernom dijelu proširila se na skoro 285 kvadratnih kilometara, prenosi AP.

Drugi požar, koji je zahvatio područje sjeverozapadno od Los Anđelesa, zbog snažnih vjetrova se širi ka jugu, prema okeanu.

U Sjevernoj Kaliforniji najmanje devet ljudi je poginulo. Vatra je zahvatila vozila onih koji su pokušavali da pobjegnu iz gradića Paradiz, u okrugu Bjut.

Na tom području, naređena je evakuacija cijelog gradića Malibua, mondenskog ljetovališta koje se nalazi uz obalu.

U tri velika požara koja se brzo šire Kalifornijom uništeno je nekoliko hiljada objekata.

Zbog šumskog požara u sjevernoj Kaliforniji preti "neposredna opasnost da izgori" 15.000 kuća i 2.000 komercijalnih objekata, upozoravaju zvaničnici.

Vatrogasna služba saopštila je da je u požaru već uništeno 7.000 zgrada, kao i da jak vetar nastavlja da raspiruje vatru.

Očekuje se, međutim, da će vetar oslabiti u poslepodnevnim časovima, što bi vatrogascima omogućilo da počnu gašenje požara.

Požar je izbio sjeverozapadno od Los Anđelesa i širi se južno prema planinama Santa Monike.

Tagovi:
Sve vijesti