Zatražena strožija kazna protiv Brajovića

Autor:

Porodice djevojčice koja je udarena na pješačkom prelazu se žalila na nagodbu osumnjičenog za ovo djelo sa tužilaštvom da prizna krivicu i provede pet mjeseci u kućnom pritvoru.

Zatražena strožija kazna protiv Brajovića Foto: MONDO

Porodica djevojčice koju je na pješačkom prelazu udario automobilom Podgoričanin Srđa Brajović (44), žalila se na presudu kojom mu je izrečana kazna od pet mjeseci u kućnom zatvoru, pišu Vijesti.

Podgoričkom dnevniku potvrđeno je Osnovnom sudu da je “protiv rješenja K.br.357/18 od 26. 10. 2018. godine je podnijeta žalba dana 5. 11. 2018. godine od strane zakonskog zastupnika oštećene”.

Porodica djevojčice, saznaju Vijesti, traži strožu kaznu za Brajovića koji se sa tužilaštvom nagodio da kaznu provede u prostorijama za stanovanje, što je na sudu prihvaćeno.

 Vijesti podsjećaju da je sporazumom o priznanju krivice, Brajović osuđen na četiri mjeseca zatvora za teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja i dva mjeseca robije za nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći.

Izrečena mu je jedinstvena kazna od pet mjeseci zatvora, koju treba da izdržava u svpm stanu.

Za navedno djelo predviđena je kazna zatvora od jedne do osam godina, dok je za nepružanje pomoći kazna novčana ili zatvor do dvije godine.

Brajoviću će od kazne biti odbijeno 13 dana koje je proveo u pritvoru.

On se tereti da je 7. decembra prošle godine, na pješačkom prelazu na Cetinjskom putu, udario djevojčicu prednjim dijelom automobila i nanio joj teške tjelesne povrede.

Na teret mu se stavlja i da je, nakon što je udario dijete, pobjegao sa mjesta nesreće, podsjećaju Vijesti.

U optužnici se navodi da je u trenutku nesreće imao preko dva promila alkohola u krvi.

Vijesti pišu da je djevojčica izašla iz kome i da je sada dobro. Potvrđivanju nagodbe u Osnovnom sudu u Podgorici nisu prisustvovali ni on ani članovi njene porodice.

Sve vijesti