Za deset mjeseci opsluženo 2,28 miliona putnika

Autor:

Kroz oba crnogorska aerodroma je za deset mjeseci prošlo 2,28 miliona putnika, što je više nego tokom cijele prošle godine, saopštio je izvršni direktor Aerodroma Crne Gore, Danilo Orlandić.

0
A- A A+
Aerodrom Podgorica Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

  “Od početka godine do 4. novembra opsluženo je 2,28 miliona putnika, čak 256 hiljada više nego rekordne prošle godine. Za samo deset mjeseci kroz oba aerodroma prošlo je više putnika nego tokom cijele prošle godine, a obavljeno je preko hiljadu operacija više”, rekao je Orlandić u intervjuu Dnevnim novinama.

On je dodao da je milioniti putnik na aerodromu u Tivtu opslužen početkom septembra, a u Podgorici početkom oktobra, čak dva mjeseca ranije nego prošle godine.

Orlandić je naveo da će, prema svim najavama, ove godine biti opsluženo oko 2,5 miliona putnika, 600 hiljada više nego prije dvije godine.

"Kocesija je najbolje rješenje za Arodrome"


“To dovoljno govori o efektima rada na polju poboljšanja avio-dostupnosti, privlačenja novih avio-kompanija i investicijama”, kazao je Orlandić.

On je najavio da će na aerodromu Tivat ubrzo biti otvoren novi terminal koji je predviđen za one koji odlaze iz Crne Gore.

“Imaćemo novih šest check-in šaltera, dvije linije za KD kontrolu i potpuno novi prostor čiji će značaj biti dokazan tokom ljetnje sezone jer će se gužve drastično smanjiti, a putnici će imati mnogo više komfora”, saopštio je Orlandić.

On je dodao da će uskoro početi gradnja privremenih objekata i na aerodromu u Podgorici.

Izvor: MONDO

Sve vijesti