Optužena za ubistvo tvrdi da se beba sama ugušila

Autor:

Optužena za ubistvo svog djeteta Mirjana Škrijelj (29) bez primjedbi na optužnicu višeg državnog tužioca Željka Tomkovića.

0
A- A A+
ubistvo Foto: MONDO

  Predsjednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić saopštio je da će odluku o validnosti optužnice donijeti u roku od 15 dana, piše Pobjeda. 

Primjedbe na zakonitost prikupljenih dokaza nije imao ni branilac Škrijelj, advokat Dragan Kovačević ali je istakao da ukoliko optužnica bude potvrđena, odbrana će nastojati da dokaže da je optužena u trenutku zločina bila u stanju bitno smanjene uračunljivosti jer boluje od epilepsije, navodi podgorički dnevnik.

List dodaje da je ovu činjenicu utvrdila i komisija vještaka s tim što se u nalazu navodi i da optužena ne boluje od trajnog duševnog oboljenja.

Vještaci su utvrdili da je krivično djelo za koje je Škrijelj optužena “djelimično psihopatološki motivisano primarno organskim poremećajem ličnosti, uzrokovano primarno epilepsijom”.

Oni su naveli da je sposobnost shvatanja značaja krivičnog djela i mogućnost upravljanja svojim postupcima u vrijeme počinjenog djela kod okrivljene bila bitno smanjena.


U optužnici se navodi da je optužena u istrazi djelimično priznala krivično djelo.

"Nakon što ga je nahranila, njeno dijete bilo je nemirno, plakalo i skidalo sa sebe ćebe. Zbog toga je omotala tijelo djeteta jednim plastičnim podmetačem od strunjače za vježbanje iz kojeg je bio izvađen sunđer. Dijete se brzo umirilo nakon čega je izašla i sobe i otišla u svoju sobu da spava jer se nije osjećala dobro", navodi se u optužnici, prenosi Pobjeda.


Okrivljena u svojoj odbrani navodi da je moguće da je njeno dijete malo jače stegnula dok ga je obmotavala podmetačem u krevecu te da se ne sjeća da ga je stezala za vrat… kazala je da se kaje zbog svega ali da misli da se njeno dijete samo ugušilo”, dodaje se u iskazu optužene, koji prenosi Pobjeda u svom izdanju za petak.

Prema ocjeni Tužilaštva, odbrana Škrijelj je sračunata na izbjegavanje krivice jer iz obdukcinog nalaza proizilazi da je smrt nastupila uslijed davljenja.

Za teško ubistvo koje se optuženoj stavlja na teret, Zakonom je predivđena kazna od najmanje 10 godina zatvora.

Sve vijesti