Zabranjeno im takmičenje u drugim spotrovima

Autor:

Internacionalna Džudo Federacije (IJF) zabranjuje da se džudisti takmiče u drugim sportovima, saopštili su iz Džudo saveza Crne Gore i apelovali na reprezentativce da vode računa o pravilima i kodeksima krovnih institucija tog sporta.

0
A- A A+
Ilustracija Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević Ilustracija

Iz Džudo saveza su kazali da je ta crnogorksa asocijacija obavezna da poštuje kako Statute IJF i Evropska džudo unija (EJU), tako i sva ostala jasno definisana pravila tih krovnih institucija džudo sporta.

Kako su naveli, takmičari koji se ogluše o navedena pravila Sportska komisija IJF-a neće biti rangirani na Olimpijskoj listi.

“Tako se među takmičarima koji ne poštuju navedena pravila IJF i EJU našao, između ostalih, i takmičar Arso Milić koji je učestvovao na zvaničnom Džiju-džicu prvenstvu Evrope koje se održalo u Poljskoj, čime je sam sebe eliminisao sa OI liste 2020”, kaže se u saopštenju.

Iz Džudo saveza su kazali da je, iako upoznat sa pravilima IJF, takmičare vodio na druga takmičenja i trener Zdravko Milić iz Podgorice koji je više puta suspendovan od Disciplinske komisije, a prošle
godine mu je izrečena zabrana vršenja svih funkcija u savezu u trajanju od pet godina.

“Džudo savez Crne Gore apeluje na sve reprezentativce da vode računa o pravilima i kodeksima Svjetske i Evropske džudo federacije, kojih smo u obavezi svi zajedno, kako savez tako i klubovi, treneri i takmičari, da se strogo pridržavamo”, zaključuje se u saopštenju.

Sve vijesti