Neće vam reći, ali ovo im je potrebno u vezi

Autor:

Većina muškaraca vam neće otvoreno reći šta im je to potrebno u vezi, ali evo prilike da saznate.

Muškarci često oklijevaju kada u ljubavnoj vezi treba da izraze svoje potrebe. Da li je riječ o tome da ne umiju da ih izraze ili je nešto drugo u pitanju, nije ni važno, ali je činjenica da će patiti u vezi u kojoj partner ne ispunjava njihove emocionalne potrebe.

Evo prilike da otkrijete šta je potrebno gotovo svakom muškarcu, a vjerovatno i vašem partneru.

Komplimenti i podrška

Možda vam ne djeluje tako, ali muški ego je prilično osjetljiv. Zato je potrebno da partnera pohvalite, da ga uvjerite da je dobar partner, da je privlačan, pametan, dobar u seksu...

Stručnjak za veze Džordan Grej kaže da mu se muškarci često žale na to da ih partnerke rijetko kada pohvale li im upute neki kompliment.

Možda je tačno da je muškarcima to potrebno malo manje nego ženama, činjenica je da nećete pretjerati ako mu ponekad kažete nešto lijepo.

Dakle, recite partneru šta vam je privlačno na njemu, da vam je privlačan kada nešto radi na određen način, kada uspije nečemu... Osjećaće se voljenije, biće srećniji, a to će se dobro odraziti i na vašu vezu.

Poštovanje

Muškarci poštovanje osjećaju kao ljubav. Ako osjeća da ga ne poštujete dovoljno, da ne poštujete njegovu karijeru i stvari u koje vjeruje, biće mu teško da vam vjeruje i da vas voli.

Stručnjak za veze kaže da vaše nepoštovanje prema njemu u muškarci budi misao "ako me ne poštuje, kako može da mi želi dobro?".

Ukoliko ne osjeća da ga poštuje, biće anksiozan u vašoj blizini i na kraju će se udaljiti od vas.

Seksualna povezanost

Muškarci i žene se povezuju kroz seks i komunikaciju, ali generalno, žene se bolje povezuju kroz razgovor, a muškarci kroz seks, tvrdi stručnjak za veze Grej.

To naravno, ne znači da muškarcima nije potreban razgovor, niti da ženama nije potreban seks, a ni da je muškarcima neophodno imaju seks sa partnerkom da bi ostali povezani...

Jasno vam je - potrebno im je da se osećaju poželjno, da osjete da među njima ima strasti, ali i razumijevanja, želje da ugode jedno drugom...

Džordan Grej objašnjava da muškarci ponekad iniciraju seks, samo da bi vidjeli partnerkinu reakciju na to. Zato poručuje ženama da je ponekad dovoljno da zagrle partnera, da ga poljube ili se priljube uz njega, pa da se muškarac osjeti voljeno i poželjno.

Emocionalna intimnost

Od ranog uzrasta, muškarci su naučeni da izbegavaju da deluju slabo po svaku cijenu. Pod tom slabošću se podrazumijeva žaljenje, izražavanje straha ili brige, izražavanje sumnje u sebe i slično.

Ipak, partnerka je njegovo "bezbjedno mesto", odnosno, pred njom može da skine svoj okop i da bude onakav kakav stvarno jeste. Većini muškaraca je potrebno neko vrijeme da se emocionalno otvore prema partnerki, zbog čega mu je važno da zna da ako se zaplače pred vama, da ćete umjeti sa tim da se izborite. Ako ga tada odgurnete od sebe ili ne budete tu kada ste mu najviše potrebni, neće vam više vjerovati u vezi sa svojim emocijama.

Stručnjak za veze ističe da u ovoj situaciji gube oboje partnera - on pati u tišini misleći da je uradio nešto pogrešno, a ona pati jer je on sada drži na distanci u emocionalnom smislu.

Prostor

U svojim vezama, ali među klijentima, stručnjak za veze je primijetio da su žene te koje uglavnom žele da provode više vremena sa partnerom, dok bi muškarci malo više prostora i slobode.

On ističe da ne postoji nikakav savršen balans, već da je to stvar oko koje se tokom cijele veze moraju dogovarati i praviti kompromise.

Dodaje da bi trebalo da imate na umu da je "gušenje" partnera, bilo time da mu ne dozvoljavate da bez vas uživa u slobodnom vremenu ili preteranom ljubomorom, najbrži način da okončate vezu.

"Muškarcima je potrebno da dišu u vezi. Treba nam vrijeme za hobije, prijatelje, stvari koje nas ispunjavaju", kaže Grej.

Fizički dodir

Baš kao što im je potrebno da se osjećaju poželjnim u vezi, potreban im je i neseksualni fizički dodir.

Ako mu, na primjer, priđete s leđa i pomazite ga po kosi, poljubite u vrat ili zagrlite dok sedi i radi nešto, osjećaće se veoma voljeno. Ovaj dodir muškarci interpretiraju kao fizičku ljubav, poruku koju shvataju kao "volim te i želim da stalno budeš srećan. Znaj da sam uvijek tu za tebe i da mi je stalo do tebe", poručuje stručnjak za veze.

Sigurnost

I muškarce i žene privlači sigurnost u vezi. Što više oseća da želite da ostanete sa njim dugo, to će biti spremniji da se otvori u emocionalnom smislu.

Ali, sigurnost ne znači samo taj osjećaj da ga nećete ostaviti. On se osjeća sigurnim kad zna da vjerujete u njega i njegovu karijeru, da ga volite i da ste tu za njega, kada ga bez problema "pustite" da ode u grad sa prijateljima i ne zovete ga svakih pet minuta da proverite gdje je.

Osjeća se sigurno sa partnerkom koja se trudi da ga uvijek voli na način koji mu je potreban.

Ako ste posle ovoga shvatili da možda niste uradili sve da se partner osjeća voljenim u vezi, nemojte da krivite sebe i osjećate grižu savesti - poenta veze nije da se krivica svaljuje, već da se obje strane osjećaju sigurno i voljeno, da budu ispunjene emocionalne potrebe oboje partnera.

Sve vijesti