Šaranović negira ubistvo advokata Zreleca

Vladimir Šaranović negirao je danas pred Višim sudom u Beogradu da je ubio advokata Vladimira Zreleca 1. decembra 2015. godine na Vračaru.

0
A- A A+
palata pravde, sud, viši sud, krivično Foto: Mondo/ Goran Sivački

  On se u istrazi pred tužilaštvom branio ćutanjem, a danas se na pripremnom ročištu pred sudom kratko izjasnio da nije kriv, dok će odbranu detaljno moći da iznese na suđenju čiji je početak zakazan za 18. decembar.

Šaranović je međutim priznao krivično djelo koje se tiče marihuane pronađene u stanu u kojem je boravio sa suprugom tokom skoro dvije godine skrivanja od policije.

Njegova supruga, takođe optužena zbog marihuane, negirala je krivično djelo za koje se tereti - neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Šaranović se optužnicom tereti za krivična djela teško ubistvo za koje je zaprijećena kazna od 10 do 40 godina zatvora i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, zbog marihuane koja je pronađena u stanu u kojem je boravio sa suprugom.

Više od dvije godine nakon ubistva Zreleca, Šaranović je bio u bjekstvu, sve do hapšenja 9. januara ove godine u okolini Zrenjanina po potjernici Višeg suda u Beogradu. Od tada se nalazi u pritvoru.

Šaranović se sumnjiči da je iz vozila u pokretu 1. decembra 2015. godine izrežetao advokata Zreleca ispred zgrade u kojoj je imao advokatsku kancelariju na Vračaru, a bio je branilac njegovog rođaka Slobodana Šaranovića, koji je u februaru 2017. godine ubijen u Budvi.

Tri nedjelje nakon oružanog napada, beogradski advokat je podlegao povredama u Urgentnom centru.

Sve vijesti