I Samsung uvodi "notch" - i to tri vrste!

Samsung je potvrdio da će i Galaxy telefoni u nekom trenutku dobiti neku vrstu “notch“ ekrana.

I Samsung uvodi "notch" - i to tri vrste! Foto: Promo / Samsung

Tokom SDC 2018 konferencije u San Francisku, tokom koje smo upoznali savitljivi Galaxy ekran i telefon, kao i novi Android UI za Galaxy telefone, Samsung je najavio da će nastaviti i dalje da “teše“ ivice ekrana, koje će biti još manje, ali i da će u nekom trenutku, gotovo izvjesno, Galaxy telefoni doći sa nekom od “notch“ varijacija.

U pitanju su “notch V“, “notch U“ i “notch O“ varijacije:

- “notch V“ donosi isječak na sredini ekrana pri vrhu sa četiri ivice, u koji će biti smještena kamera
- “notch U“ je sličan gornjem, ali je isječak zaobljenih ivica i
- “notch O“ je nov koncept bušenja ekrana, koji je praktično rupa, u koju se smješta selfi kamera, senzori i druge stvari. Ovaj koncept opisali smo na linku ranije.

Ipak, moramo da vas malo i obradujemo, neki modeli imaće nov tipe ekrana, koji kompanija zove “New Infinity“ i taj ekran neće imati “notch“, ali još uvijek ne znamo da li su ti ekrani rezervisani samo za premijum modele ili za sve u ponudi proizvođača.

I vjerujemo da je i vama ova najava teško pala - Samsung je bio jedini proizvođač, koji nije ubacio “notch“ na svoje modele. Ali, vremena se mijenjaju - nekad je Samsung ismijavao Apple zbog toga, a sad mu se pridružio. Podsjetite se, pogledajte i reklamu.

Izvor: Samsung US

Tagovi:
Sve vijesti