Kirjos kod psihologa

Autor:

"Počeo sam da idem na terapije kod psihologa i mislim da takve stvari više ne treba da krijem", poručio je australijski teniser, koji je imao probleme na terenu ove sezone

0
A- A A+
Nik Kirjos Foto: Guliver/Getty images/Marc Atkins

Nik Kirjos je poslednjih godina u centru pažnje više zbog svog ponašanja nego zbog igre. Često se sukobljavao sa sudijama, lomio rekete, psovao, a tokom pojedinih mečeva nije bio ni zainteresovan za igru.

On je sezonu završio u oktobru zbog povrede lakta, posle koje se povukao sa Kupa Kremlja u Moskvi.

Vratio se u Australiju gde će se pripremiti za novu sezonu, ali i gde radi na svom mentalnom zdravlju.

"Mučio sam se sa nekoliko stvari na terenu i van njega ove godine, nije bilo lako. Ali, počeo sam da idem kod psihologa i pokušavam da budem najzdraviji. To radim i mislim da takve stvari više ne treba da krijem", rekao je Kirjos australijskim medijima, preneo je "Skaj".

Tokom meča na US Openu u avgustu glavni sudija Mohamed Lajani je prišao Kirjosu i razgovarao sa njim, hrabreći ga da ne odustaje, nakon čega je dobio i suspenziju, jer je prekršio ovlašćenja.

Prošlog meseca je ispao u prvo, kolu mastersa u Šangaju, gde su ga takođe kritikovali zbog slabog zalaganja.

Kirjos je rekao da je "veoma srećan" što ima međunarodnu tenisku karijeru i najavio da će promeniti raspored na turnirima kako bi izbegao probleme iz ove godine, pre svega na psihološkom planu.

"Sa mojim timom ću korigovati raspored, mislim da prethodnih godina nije bio dobar, pošto nijednom nisam dočekao kraj sezone", naveo je 37. teniser sveta.

Tagovi:
Sve vijesti