Rožajac priznao šverc i ide 5 mjeseci u zatvor!

Autor:

Amer Kurtagić iz Rožaja postigao sporazum sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici -zbog šverca cigareta provešće u zatvoru pet mjeseci.

0
A- A A+
sud, čekić, presuda, sudija, suđenje Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

  Kurtagić je priznao da je učestvovao u švercu 42.600 paklica cigareta ukupne vrijednosti oko 294.250 eura nakon čega je proglašen krivim za krivično djelo nedozvoljena trgovina putem pomaganja. Njegov branilac, advokat Zoran Piperović, rekao je da je sudija Osnovnog suda u Podgorici Željka Jovović prihvatila sporazumno priznanje krivice, piše Dan.


Kurtagićev zadatak u švercu cigareta bio je da prevozi “robu” koju je nabavilo, za sada, nepoznato lice, navodi podgorički dnevnik. On je uhapšen u septembru u Trebaljevu prevozeći cigarete u posebnom bunkeru kamiona.

List navodi da istražitelji nisu otkrili ko je kupio cigarete niti kome je Kurtagić trebalo da ih preda.

Rođajac je ranije u tužilaštvu naveo ime osobe koja je naručila cigarete, piše Dan podsjećajući da je on istražiteljima ispričao da je dobio zadatak da doveze prazan šleper blizu restorana “Tani” na Bioču i da ga tamo ostavi na parkingu.

Prema Kurtagićevom priznanju on je dobio uputstva da se udalji sa tog parkinga i da nakon tri sata preuzme šleper pun cigareta ispred restorana “Tri bora” na Zlatici. Odatle je cigarete trebalo da odveze do Rožaja, gdje bi ih preuzeo izvjesni Agim, koji je označen kao organizator šverca, piše Dan.

Kurtagić je, podsjeća Dan, objasnio da restorane pominje samo kako bi približio lokaciju gdje se sve odigravalo i da ne postoji veze sa izvršenjem krivičnog djela.

On je tvrdio da nikakve veze sa izvršenjem ovog krivičnog djela nemaju ni Miroslav Ivezić, koji je vlasnik kamiona, ni Etem Murić, koji je to vozilo iznajmio i dao mi ga na korišćenje.

Podgorički dnevnik podsjeća da je Kurtagić uhapšen nakon što je kolašinska policija u Trebaljevu, na magistralnom putu Kolašin-Mojkovac, u šleperu kojim je on upravljao tokom pretresa pronašla 300 paketa, odnosno 15.000 šteka cigareta.

Sve vijesti